От 1 август стартира подаването на творби, които да участват

...
От 1 август стартира подаването на творби, които да участват
Коментари Харесай

Стартира подаването на творби за Национален конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“

От 1 август започва подаването на произведения, които да вземат участие в Националния конкурс за лирика „ Академик Николай Лилиев “.

Целта му е да подкрепя и разпространява поетичното творчество на създатели над 18 години. Съревнованието на майсторите на перото се провежда от Община Стара Загора, Дружество на писателите – Стара Загора, Фондация „ Космос – Димитър Брацов ”, Регионална библиотека „ Захарий Княжески ”. То се организира всяка година с поддръжката на Народно читалище „ Николай Лилиев “ –2005 ” – Стара Загора и Народно читалище „ Даскал Петър Иванов – 1988 ” – Стара Загора. В състава на конкурсното жури влизат одобрени имена от актуалния книжовен живот. Медийни сътрудници на състезанието са списание „ Птици в нощта ” и вестник „ Литературен глас ”.

Срокът за присъединяване е до 10 септември. Обявяването на наградените произведения ще даде начало на Есенните литературни дни в Стара Загора. Те ще приключват с отчитането и церемонията на различен обичан и почитан конгрес – Национален конкурс за млади поети „ Веселин Ханчев “. Награждаването на младите поети в 39-ото му издание ще се състои на 28 октомври.

Условия за присъединяване:
Конкурсът е неизвестен, на свободна тематика.Възраст на участниците: създатели, навършили 18 години.Участие могат да вземат създатели с произведения, непубликувани под каквато и да е форма към крайната дата на кандидатстване.Всеки създател изпраща имейл:съдържащ до 3 (три) поетични произведенияна електронен адрес: [email protected]в период до 10 септември 2022 година
Писмата (имейлите) би трябвало да съдържат заглавие, по отношение на „ За състезанието ” и два прикачени файла:
единият – с трите стихотворения заеднодругият – с персоналните данни на участника (три имена, дата, месец и година на раждане, пощенски адрес, телефон).
Предоставените персонални данни служат единствено за задачите на състезанието, за идентифициране и награждаване на спечелилите.

В състезанието не могат да вземат участие: членове на конкурсното жури, уредници на състезанието, носители на първа премия от предходните издания.
Отчитането на резултатите е на 1 октомври – Ден на българската лирика. Церемонията по награждаването е част от Есенни литературни Стара Загора 2022 година
Изпращайки творбите си, създателите се съгласяват имената и творбите им да бъдат оповестени в обществените мрежи, печатни и електронни медии в изявления, свързани с състезанието.

Наградите са парични.
Първа премия – Награда на Кмета на Община Стара ЗагораВтора премия – Награда на Фондация „ Космос – Димитър Брацов ”Трета премия – Народно читалище „ Николай Лилиев – 2005 ”
По преценка на журито се връчват и поощрения от Дружество на писателите – Стара Загора и Народно читалище „ Даскал Петър Иванов – 1988 ”. Всички лауреати от състезанието получават Почетна грамота.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР