От 1 август 2018 г. България ще отказва влизане/пребиваване на

...
От 1 август 2018 г. България ще отказва влизане/пребиваване на
Коментари Харесай

От 1 август МВР няма да пуска граждани, регистрирани в Шенгенската информационна система II

От 1 август 2018 година България ще отхвърля влизане/пребиваване на своя територия на жители на трети страни, за които има въведен сигнал в Шенгенската осведомителна система с мярка „ отвод за влизане/пребиваване ”, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Това се основава на решение, признато от Съвета на Европейски Съюз, по отношение на използването на оставащите разпореждания от Шенгенското законодателство за България и Румъния.

Отказът за допускане на българска територия ще бъде прилаган при положение, когато жител на трета страна, за който една или повече страни членки на Европейски Съюз са въвели в ШИС възбрана за неговото влизане/пребиваване в шенгенското пространство, се яви на българско Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Граждани на трети страни, които се намират навътре в страната без съответно позволение за престояване, за които се откри, че имат натрапен „ отвод за влизане ”, ще бъдат извеждани от националната ни територия от способените български управляващи.

ШИС е най-широкомащабната осведомителна система в Европа, с най-вече крайни консуматори и се явява най-ефективната обезщетителна мярка в пространството на свободно придвижване на лица. България, като страна членка на Европейски Съюз и ШИС, ще има задължението да вкарва своите национални забрани под формата на сигнали по член 24 от Регламента за ШИС II, както и да извършва възбраните, наложени от останалите 29 страни членки. Това e едно от фундаменталните постижения на Шенгенското законодателство, което подсигурява сигурността на общата територия посредством взаимно признание и осъществяване на възбраните за влизане, издадени от страните членки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР