От 1 април започва приемът на децата, родени през 2021

...
От 1 април започва приемът на децата, родени през 2021
Коментари Харесай

Започва регистриране на заявленията за прием в детските градини в Сливенско

От 1 април стартира приемът на децата, родени през 2021 година, които за новата образователна 2024/ 2025 година, ще постъпят в първа възрастова група в детските градини.

Община Сливен припомня на родителите, че в това число. Всички дейни заявки ще вземат участие в класирането, резултатите от което ще бъдат оповестени на 15 април в уеб страницата на Община Сливен.

Графикът на дейностите по приема за календарната година е поместен в раздел „ Класирания “ на профилирания уебсайт за банкет:https://priem.sliven.bg/garden/info.

Освен по електронен път, заявки могат да се подават и на място в детските градини. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата не се има поради регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата се класират на инцидентен принцип със инцидентни цифри, посредством компютърната система.

Адресът на заявителя се отбелязва автоматизирано от системата по време на регистрацията, а директно преди всяко класиране, системата прави последна инспекция за смяна на адреса. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извежда от местна база данни „ Население “. В случай, че по някаква причина заявителят не попада в базата данни, само че има адресна регистрация в община Сливен, то входящ номер може да получи единствено на място в детската градина. Ако родителят или детето нямат непрекъснат или сегашен адрес в община Сливен, е належащо да записват подобен, с цел да могат да вземат участие в класирането за банкет.

Всички посочени в заявката критерии би трябвало да бъдат настоящи към датата, на която детето е класирано и се потвърждават в периода за потвърждаване на приема посредством съответните документи. При открити несъответствия и/или неактуалност на декларираните данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да взе участие в последващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Незаписаните в период деца автоматизирано отпадат от признатите, губят входящия номер, с който са взели участие в класиране и могат да аплайват в последващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако заявителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отхвърля от приема като не записва детето, губи входящия си номер и може да взе участие в последващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за банкет.

При зародили въпроси или усложнения при работата с онлайн системата за банкет, родителите могат да се обръщат за подпомагане към шефовете на детските градини и избраните от тях чиновници, както и към Община Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР