От 1 април до 31 май ще бъде усилена охраната

...
От 1 април до 31 май ще бъде усилена охраната
Коментари Харесай

Охраната на въздушното пространство на България ще бъде засилена

От 1 април до 31 май ще бъде усилена защитата на въздушното пространство на България. Това е записано в решение, признато от държавното управление на 8 март и вписано в осведомителната система за правна информация на Министерски съвет. 

В защитата на въздушното ни пространство ще се включат два самолета от Военновъздушните сили на Нидерландия, по линия на Постоянно настоящия проект за противовъздушна и противоракетна защита в Интегрираната система на НАТО. 

От 4-ти март до 24-ти юни в България ще се разположат до 8 самолета и до 200 военнослужещи на Нидерландия, гласи решението. При присъединяване си в защитата на въздушното ни пространство, дежурните самолети на Нидерландия няма да имат право да употребяват оръжие, в това число за предупредителна пукотевица. 

Вчера споделих, че няма директна военна опасност за България и това продължава да е по този начин. Това съобщи пред публицисти военният министър Драгомир Заков, откакто бе изслушан от депутатите на комисия.

Той разяснява и тезата на " Демократична България ", че българските служби не дават правилна информация. Министърът отхвърли това да е истина.

" Понякога има разлика в оценките най-после. Това касаеше по-скоро началото на военната рецесия. Нямам проблем със службите. Това, което получавам като информация, изцяло съответствува с моя разбор. Нямам никакви недоволства по тази линия. Когато става дума за ирационално решение, което води до съответно деяние, е доста мъчно да се предвижда авансово, че ще се случи. Още повече в миг, в който дипломатическата алтернатива е на масата, се взима ирационално решение за започване на военни дейности. Това беше един от сюжетите ", изясни Заков. 

По думите му нашата батальонна група продължава да е с водеща страна България.

„ НАТО има проекти и те са задействани – за отбрана на страните-членки, на България и Румъния в това число. Нашият проект е общ. Има процедура, с която е належащо българска батальонна група да бъде придадена под командването на главнокомандващия въоръжените сили на НАТО. Тя остава на българска територия. Нейният пълководец продължава да е българин “, разясни военният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР