От 1 април до 1 май 2022 г. ще се

...
От 1 април до 1 май 2022 г. ще се
Коментари Харесай

Приемът на документи на кандидат-стипендианти от община Сливен за 2022 г. стартира на 1 април

От 1 април до 1 май 2022 година ще се одобряват документи на претенденти за стипендии „ Хаджи Мина Пашов “, годишна стипендия, месечна стипендия и еднократно финансово подкрепяне – по Наредбата за изискванията и реда за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени способности от Община Сливен.

Задължителни документи на претендентите за стипендии:

1. Искане за даване на финансова помощ – по образец;

2. Удостоверение за раждане (копие);

3. Документ (оригинал или заверено копие), удостоверяващ учебното заведение, в което се обучава;

4. Копие от документи (диплома, грамота и протокол) за региона, в която кандидатства, удостоверяващи класирането за миналата година;

5. Мотивационно писмо.

Документите за кандидатстване се адресират до кмета на община Сливен и се завеждат в деловодството на Община Сливен, след инспекция от секретаря на комисията по стипендиите. Не се преглеждат повърхностен комплект документи и такива, получени след крайния период, указан в актуалната разпоредба.

Кандидатстването и утвърждението за стипендиите и тласъците по член 3 от Наредбата се реализира в една сесия с достижения единствено от миналата календарна година.

Формулярът от настояването за даване на финансова помощ се намира в прикачения по-долу файл. Той може да бъде получен и от: деловодството на Община Сливен, както и от секретаря на Комисията по стипендиите.

За повече информация: Община Сливен, стая 102, тел: 611 102.

Наредбата за изискванията и реда за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени способности от Община Сливен е оповестена на уеб страницата на Община Сливен /.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР