От 1 април 56 лекарства стават безплатни. Днес искам да

...
Денков обяви: От 1 април 56 лекарства стават безплатни (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Денков обяви: От 1 април 56 лекарства стават безплатни

От 1 април 56 медикаменти стават безвъзмездни. Днес желая да поздравя всички вас, изключително Министерството на финансите за една сполучлива борба в името на българските жители. Знаете, че сърдечно-съдовите болести са съществена причина за гибелта на доста хора. Това съобщи Николай Денков на съвещание на Министерски съвет.

Още гледайте във видеото: 

„ Здравната каса и Министерство на финансите осигуриха безвъзмездна терапия

на сърдечните болести. От 1 април 56 медикаменти за хипертония, аритмия и други сходни болести ще се поемат напълно от касата и ще са безвъзмездни за пациентите. Тази смяна ще има и обществен резултат. Българите с ниски приходи, със спестените средства от лекарства, ще могат да си разрешат по-здравословна и качествена храна, да си купят билети за спектакъл, кино, концерти. В дълготраен проект това е мярка против демографската рецесия, тъй като навременното и постоянно лекуване ще понижи високата смъртност от сърдечни болести. За 25 години битие на здравната каса нито едно държавно управление не откри запаси и воля да обезпечи гратис лекуване на тези пациенти, макар че всички знаеха, че по-възрастните хора не си пиеха постоянно хапчетата, тъй като не можеха да си го разрешат “, сподели още Николай Денков.

„ Друга тематика с значими позитивни обществени и демографски последици е и премахването на студентските такси, които ще се одобряват през днешния ден. От нея ще се възползват 127 000 студенти и докторанти “, удостовери Денков.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР