От 1 април 2022 г. родителите вече няма да заплащат

...
От 1 април 2022 г. родителите вече няма да заплащат
Коментари Харесай

От 1 април детските градини и ясли в община Мездра стават безплатни за родителите

От 1 април 2022 година родителите към този момент няма да заплащат месечни такси за посещаване от техните деца на детски градини и ясли в община Мездра. Това решение беше взето на мартенската сесия на Общинския съвет (ОбС) с приемането на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Мездра.

 Общински съвет в община Мездра одобри значими решения Общински съвет в община Мездра одобри значими решения Източник: Община Мездра
Решението е подбудено от признатия през м. февруари т. година от Народното събрание Закон за изменение на Закона за корпоративното подоходно облагане (ДВ, бр. 17 от 01.03.2022 г.), в преходните и заключителните разпореждания на който се вършат промени в Закона за локалните налози и такси, в Закона за предучилищното и учебното обучение и в Закона за здравето. С тези промени от 01.04.2022 година се анулира събирането на месечни такси за прилагане на детски градини и ясли. Мярката цели да облекчи финансово родителите и фамилиите на деца, които посещават детски градини и ясли.

 Общински съвет в община Мездра Общински съвет в община Мездра Източник: Община Мездра
Общински съвет одобри препоръчаните от община Мездра промени в маршрутните написания и в маршрутите на автобусните линии от Общинската и от Областната транспортни схеми, според приложените планове на маршрутни написания за следните автобусни линии: за автобусни линии Мездра - Враца, Мездра - Върбешница, Мездра - Руска Бела и Мездра - Старо село с транспортьор " Цветина-Мездра " ЕООД и за автобусни линии Мездра - Камено поле, Мездра - Очиндол и Мездра - Типченица с транспортьор " Транс-Авто-2015 " ЕООД.

Приети бяха Отчет на Програма за запазване на околната среда на община Мездра за 2021 година, както и осъществените от " ВиК " ООД - Враца през м. година вложения във ВиК-а инфраструктурата на територията на община Мездра на обща стойност над 200 000 лева и предаването им за ръководство на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от " ВиК " ООД - Враца.

Общински съвет даде единодушие за възобновяване по бюджетната сметка на община Мездра на импортираните отчисления през 2021 година по член 60, алинея 2, т. 1 и член 64, алинея 2 от Закона за ръководство на отпадъците, като насъбраните отчисления и обезпечения бъдат разходвани посредством вътрешни обезщетени промени само за действия, свързани с ръководството на отпадъците.

Във връзка с построяването на параклис в с. Злидол беше позволено изработването на Подробен организационен проект - План за застрояване на аграрен парцел в м. Ковачев лаг в землището на селото за смяна предназначението на земеделска земя в урбанизирана територия.

Кметът Иван Аспарухов отговори на запитване по отношение на разширение на гробищния парк в с. Зверино, отправено от общински съветници от " Коалиция за България ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР