От 1 април 2018 г. европейците ще имат достъп до

...
От 1 април 2018 г. европейците ще имат достъп до
Коментари Харесай

Абонаментът за онлайн съдържание вече ще важи за целия ЕС

От 1 април 2018 година европейците ще имат достъп до онлайн наличието, за което са се абонирали вкъщи, където и да се намират в Европейски Съюз.

Toва оповестиха българският еврокомисар Мария Габриел, зам.-председателят на ЕК Андрус Ансип, българският министър на превоза Ивайло Московски и евродепутати в взаимно изказване.

Когато пътуват в Европейски Съюз, жителите ще могат да гледат онлайн наличие като филми, телевизионни сериали и спортни излъчвания, да играят игри или да четат електронните книги, за които имат дигитален абонамент. Правилата ще се ползват за платени услуги, но доставчиците на гратис наличие също могат да се възползват от тях. Полза от тези разпоредби ще имат и доставчиците на онлайн наличие, защото към този момент няма да им се налага да получават лицензи за страните, в които пътуват техните клиенти.

Новите правила са пряк отговор на измененията в държанието и навиците на европейските граждани, които употребяват нови технологии. Така да вземем за пример сред 2010 и 2014 година разноските на потребителите за видео абонаменти са се нараснали със 113 % годишно, а сред 2014 и 2015 г. броят на потребителите се е нараснал с 56 %. Счита се, че най-малко 29 милиона души (5,7 % от потребителите) в Европейски Съюз биха могли да се възползват от трансграничната преносимост, като в бъдеще техният брой ще нарасне доста — чака се до 2020 година той да доближи до 72 милиона души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР