От 05.01.2023 година Съединените щати налагат ограничения за влизане на

...
От 05.01.2023 година Съединените щати налагат ограничения за влизане на
Коментари Харесай

САЩ с дискриминационен подход и политизация по отношение на Ковид

От 05.01.2023 година Съединените щати постановат ограничавания за влизане на китайски туристи в страната. Претекстът е, че сякаш епидемията в Китай може да докара до нови варианти и утежняване на цялостната обстановка. Примерът на Съединени американски щати се готвят да последват и някои други страни, чиито политици са близки до американските позиции. И никой не обръща внимание на елементарния теоретичен факт, че вариантът, който е в Китай е BA.5, и той идва не от къде да е, а от.... самите Съединени американски щати.

За следващ път, както прочее става от началото на Ковид пандемията, американските управляващи политизират казуса с вируса и се пробват да го подчинят на геополитическите си ползи. Още по-грозното е, че с държанието си управляващите във Вашингтон в действителност подтикват един дискриминационен метод и надлежно дискриминационеннастроения против хората от китайски и азиатски генезис. Нека да напомним, че когато Съединени американски щати политизираха казуса с световната пандемия през 2020 година, броят на дискриминационните и ксенофобски офанзиви против хора от Китай и даже против американци от азиатски генезис скочи в пъти.

Истината е, че Китайската национална република се е държала намерено и е работила в тясно съдействие със Световната здравна организация и други страни, с цел да се превентира разпространяването на вируса, както и с цел да се открие произходът му. Сега, с помощта на гъвкавия и съответен метод на китайските управляващи за предварителна защита на Ковид, епидемиологичната обстановка в страната се стабилизира, икономическият напредък върви с цялостна пара, а животът на хората влиза в естествени релси. И тъкмо в този миг, когато Китай анулира карантинните ограничения за хора и артикули, които влизат в страната, американците противоположното, постановат искрено дискриминационни ограничения.

Показателно е, че множеството страни по света приветстват отварянето на Китайската национална република за пътешественици, както туристи, по този начин и за хора, идващи в страната по бизнес и работа, откакто Пекин сполучливо организира борбата с Ковид (което не може да се каже за Съединени американски щати, които за жалост видяха 1,1 милиона смъртни случая от Ковид).

Нито за един миг, както пишат редица специалисти и медии, Китай не е спирал да следи и изследва главните вариации на Ковид на своя територия. Както могат да потвърдят и международните здравни управляващи, Китай в нито един миг не би оставил появяването на някой възможен нов вариант на Ковид без внимание и без да го заяви на интернационалната общественост. В този смисъл всевъзможни терзания, че от китайска територия може да се популяризира някакъв вариант по други страни, са неоснователни.

Но това наподобява няма значение за американските управляващи, които очевидно единствено търсят предлог за дискриминация против китайците и хората от китайски генезис, с цел да нагнетяван напрежението и в Съединени американски щати, и по целия свят, за гонене на геополитически цели и своя метод за игра с нулева сума във всичко и на всички места.

Според американските управляващи новите им ограничения сякаш имат за цел да " забавят разпространяването " на вируса на територията на Съединените щати, откакто наскоро в Китай имаше по-сериозна обстановка (която, да напомним, беше сполучливо надвита и нормализирана). Американският ход, едва ли инцидентно, идва малко откакто и японският министър председател Фумио Кишида разгласи сходни ограничения. " Таймингът " на сходни дейности, както и други общоизвестни исторически и политически обстоятелства, навяват на мисълта, че това може да е авансово в съгласие деяние сред Вашингтон и неговите съдружници, за по някакъв метод да се удари и уязви Китай.

Не е инцидентно, че сходен ход беше подхванат и от остров Тайван, който наскоро съобщи, че ще тества хора, които идват от останалата част на Китай за Ковид-19. Защо и сепаратистките локални управляващи на Тайван, и японското държавно управление употребяват същите извинения и изразителност като Вашингтон? Отговорът е явен, само че ще го оставим на въображението на читателя.

Но още веднъж - показателно е, че Съединени американски щати, Япония и някои други, работят дискриминационно и ограничаващо тъкмо в миг, когато противоположното, Китай се отваря и карантинирането за хора, идващи от чужбина, ще завърши на 8 януари, а китайските жители ще могат да пътуват по света. Както постоянно - едната страна залага на метода на рестриктивните мерки, затварянето и дискриминирането, а другата на отвореност и нормализация.

От китайското Министерство на външните работи в лицето на представителя Ван Венбин обявиха, че отговорът на Ковид-19 от страна на другите страни би трябвало да бъде основан на науката и да се ползва равнопоставено за всички нации и жители, а не да бъде селективен и дискриминационен - какъвто всъщност е американският метод.

И в действителност, добре би било Съединени американски щати да спрат с дискриминирането и вместо това да се концентрират върху здравната си система, която, както е известно на целия свят, не е в изключително цветущо положение, и която не е налична за всички американски жители. Може би точно превръщането на американската здравна система в машина за облага на пари, а не имагинерна " заплаха " от Китай или други страни е повода за това, че Америка има такава висока смъртност, надвишаваща смъртността даже в страни от така наречен " Трети свят ".

Няма причина за дискриминационни ограничения против китайците, още повече, че даже и в Китай да има нарастване на случаите на инфекцията, то те са капчица в океана, в случай че бъдат съпоставяне със обстановката в редица западни страни, измежду които, както казахме и самите Съединени щати.

Ако всички страни по света лимитираха пътуванията и пристиганията въз основата на увеличение на броя на инфектираните селективно, то никой на планетата нямаше да приема американски жители в своята страна, тъй като в Съединени американски щати имаше 100 милиона души, диагностицирани с Ковид-19. И не е несъмнено, че американските управляващи са били напълно открити с данните, които имат за Ковид и степента на всеобщо заразяване, за разлика от Китай, който през последните три месеца е засякъл и съобщил на целия свят за 130 подварианта на варианта Омикрон.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР