От 05.01.2023 г. стартираха дейностите по проект Грижа в дома

...
От 05.01.2023 г. стартираха дейностите по проект Грижа в дома
Коментари Харесай

Община Добрич набира потребители по проект Грижа в дома

От 05.01.2023 година стартираха дейностите по план „ Грижа в дома в Община град Добрич “. Към сегашния миг поддръжка получават 253 възрастни хора в неспособност от самообслужване и лица с увреждания.

Проектът предлага на жителите на град Добрич следните почасови услуги в домашна среда: поддържане на персоналната хигиена, хигиена в жилището на потребителя, доставка на храна, хранителни артикули, движимости от първа нужда, възнаграждение на битови сметки (със средства на потребителя), подпомагане при подготвяне на храна и оказване помощ при хранене, придружаване до държавни и общински институции, персонален доктор за обзор, както и за попълване на рецептурна брошура. При открита нужда и декларирано предпочитание могат да се дават здравна грижа, психическа и рехабилитационна поддръжка. За качественото осъществяване на услугите са назначени подготвени от БЧК Добрич лица на служба „ Личен помощник “, квалифицирани медицински сестри, психолог и рехабилитатор. Услугите предоставяни в дома на потребителите са безвъзмездни.

Желаещите да се включат в дейностите по плана, могат да подават заявление (по пример –Приложение №1) на адрес: град Добрич, ул. „ Независимост “ № 7, корпус III (Бивш партиен дом), ет. 7, стая 702, тел. за контакт: 0893 512372
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР