От 04.00 часа сутринта днес всеки напълно ваксиниран гражданин, който

...
От 04.00 часа сутринта днес всеки напълно ваксиниран гражданин, който
Коментари Харесай

Великобритания въведе задължителен PCR тест и за ваксинираните българи

От 04.00 часа сутринта през днешния ден всеки изцяло имунизиран жител, който влиза на територията на Англия от страна отвън аления лист, каквато все още е и България, би трябвало да си направи PCR тест до втория ден от идването и да се самоизолира до приемането на отрицателен резултат.

Ако резултатът от PCR теста се забави, жителят би трябвало да се самоизолира, до момента в който резултатът от теста стане прочут или до 14-ия ден след идването, според от това кое от двете условия настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с хипотетичен случай на разновидността „ Омикрон “, също би трябвало да се самоизолират, без значение дали са били имунизирани, осведоми посолството ни в Лондон.

Остава в действие и условието за попълване на формуляр за локализация на пасажера. Тестовете при пътуването до Англия се резервират авансово през портала:

Българските жители, които не са изцяло имунизирани, би трябвало да създадат тест за COVID-19 в границите на 3 дни преди тръгване за Англия.

Те би трябвало да резервират и заплатят PCR проби за втория ден и осмия ден от идването си, както и да попълнят формуляра за локализация на пасажери в границите на 48 часа преди да идването им.

След това те би трябвало да останат под карантина за 10 дни вкъщи или друго място, където са отседнали, и да създадат PCR тест за COVID-19 на или преди ден 2 и дневно 8. Ако пробата за втория ден е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за 10 дни. В този случай не е належащо да се прави тест за осмия ден.

Ако пробата за втория ден е негативен, би трябвало да бъде изработен и пробата за осмия ден. В случай че пробата на осмия ден е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за 10 дни.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР