От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки

...
От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки
Коментари Харесай

Затварят „Филиповци“ и „Факултета“ заради ръст на заразени с COVID-19

От 00.00 ч тази нощ се вкарват отчасти ограничаващи ограничения на територията на кв. " Факултета " и кв. " Филиповци " , оповестява кметът на София Йорданка Фандъкова в обществената мрежа Фейсбук.

Причината е регистриран растеж на случаите на инфектирани с COVID-19 и открити огнища на болест с огромен брой контактни лица. Заповедта за ограничаващите ограничения се издава от шефа на Столичната здравна ревизия Пенчев по предложение на софийския действен щаб.

До второ разпореждане се не разрешава влизането и излизането от " Филиповци " и " Факултета ", с изключение на за отиване на работа с показване на служебна записка от шеф и потребност от здравна помощ. 

Ограничава се и придвижването на територията на двата квартала, като се изключи излизания за посещаване при персонален доктор и за закупуване на храна и медикаменти. Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на фамилни тържества със събиране на близки.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев провежда активността на контролно пропускателните пунктове. По молба на кмета Фандъкова министър Младен Маринов ще обезпечи за тях и спомагателен запас от Министерство на вътрешните работи.

От през днешния ден екипи на СРЗИ започнаха взимането на проби от открити контактни лица на инфектираните с ковид. Тяхната работа в идващите дни ще бъде подкрепена от доброволци на Столична община. В двата региона се извършва засилено разчистване и стерилизация, оповестява кметът. По нейна заповед ще бъдат налагани наказания на всички почистващи компании, чийто чиновници не носят защитни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР