От 00:00 ч. на 14 май 2022 г. се променят

...
От 00:00 ч. на 14 май 2022 г. се променят
Коментари Харесай

Украинските бежанци у нас пътуват от дне без пари във влака

От 00:00 ч. на 14 май 2022 година се трансформират изискванията за пътешестване на украински жители, пристигнали в България след 24.02.2022 година, оповестиха от БДЖ.

Украинските жители ще могат да се възползват от безвъзмездни документи за пътешестване по железопътната мрежа в България до мечтана от тях дестинация еднократно в деня на идването им, съобщи Българска телеграфна агенция.

Също по този начин БДЖ ще обезпечава безвъзмездни пътувания и по офертата “HELP UKRAINE ”, която е част от съглашението сред БДЖ и Румънския държавен железопътен пътнически оператор (CFR CALATORE). За лицата, притежаващи билет по офертата “HELP UKRAINE ”, БДЖ ще обезпечи гратис пътешестване до гара от където може да се направи връзка с интернационалния трен за Румъния.

След писмена поръчка от съответните спешни центрове или други оторизирани органи ще се издават безвъзмездни билети при нужда от пътешестване на жителите от Украйна на територията на България. Условията към тях са свързани с представянето на документ, доказващ поданство или престояване в Украйна.

Издадените авансово билети преди 00:00 ч. на 14.05.2022 година са годни до привършване на пътуването, прецизират от компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР