Освобождават условно бившият параолимпиец Оскар Писториус, почти 11 години след

...
Освобождават условно бившият параолимпиец Оскар Писториус, почти 11 години след
Коментари Харесай

Освобождават предсрочно параолимпиецът Оскар Писториус

Освобождават условно някогашният параолимпиец Оскар Писториус, съвсем 11 години след убийството на приятелката си Рийва Стийнкамп , оповестява БиБиСи.

Той я простреля няколко пъти през вратата на банята през 2013 година, потвърждавайки, че я е сбъркал с апаш. През 2015 година Писториус бе наказан за убийството.

Близо 11 години след случилото се той излиза на независимост. Той ще живее при строги условия до приключването на присъдата му през 2029 година

Съгласно южноафриканското законодателство всички извършители имат право да бъдат препоръчани за условно освобождение, откакто излежат половината от общата си присъда.

Писториус е в пандиза от октомври 2014 година, когато беше наказан за първи път. Южноафриканският департамент на изправителните служби заяви, че макар високия му обществен престиж, някогашният параолимпиец ще бъде третиран като всеки различен, освободен предварително.

Това значи, че той ще бъде затворен в дома си за избрани часове от деня и ще му бъде неразрешено да пие алкохол . Освен това не му е разрешено да приказва с медиите.
 Комисията по условно освобождение отхвърли да пусне предварително Оскар Писториус
Комисията по условно освобождение отхвърли да пусне предварително Оскар Писториус

Параолимпиецът излежава 13-годишна присъда за убийството на приятелката си Рийва Стеенкамп
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР