Освобождават се 1438 кв. м. площ от ивицата на морски

...
Освобождават се 1438 кв. м. площ от ивицата на морски
Коментари Харесай

Премахнаха 1438 кв. м. бетон от плаж „Слънчев бряг-север“ 


Освобождават се 1438 кв. м. повърхност от линията на морски плаж „ Слънчев бряг – север “, заети от бетонни детайли на игрище за мини голф. Той е измежду противозаконните обекти, съборени при разчистването на линията от новия наемател, който продължава прецизно да съблюдава поетите уговорките и отговорностите си по контракт. Премахването на нерегламентираните постройки е част от подготвителните действия преди началото на идния летен сезон. Планира се през идващите месеци да бъдат извършени срещи на локално равнище за разискване на готовността за сезона. Преди старта на лято 2018 година ще се създадат и инспекции, в които да вземат участие както специалисти от Министерството на туризма, по този начин и от всички останали контролни органи.
Министърът на туризма Николина Ангелкова направи ревизия на място в края на предходната седмица, с цел да ревизира по какъв начин върви събарянето на противозаконните обекти. Тогава бе открито, че повече от 190 противозаконни постройки са отстранени. Всички нерегламентирани обекти би трябвало да бъдат съборени и плажът да е разчистен доникъде на май, когато влиза в действие възбрана за строителство по курортите.
През 2016 година беше преустановен договорът с концесионера на плаж „ Слънчев бряг – север “ поради разполагането на обекти с повърхност надвишаваща с 8000 кв. метра утвърдената от министъра на туризма скица. В началото на 2017 година бе избран нов наемател на плажа. Срокът на контракта с компанията, която бе определена да ръководи линията, е 5 години, като за всяка от тях ще заплаща на страната такса в размер на 1,650 млн. лева Цените на плажните такъми бяха понижени с 2 лева до 8 лева за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР