Освобождаването на заместник-министрите е саботаж. Това заяви министър-председателят акад. Николай

...
Освобождаването на заместник-министрите е саботаж. Това заяви министър-председателят акад. Николай
Коментари Харесай

Акад. Денков: Освобождаването на заместник-министрите е саботаж

Освобождаването на заместник-министрите е бойкот. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков.

„ Разочарован съм от президента. Неговата работа е да се осъществя мандата и Народно събрание да излъчи постоянно държавно управление. Той мина границата. Те са отвън границите на институционалното почитание. Моят апел към президента е да заровим томахавките и да стартираме да работим дружно “, сподели акад. Денков.

Той дефинира освобождението на заместник-министрите като се изключи един като бойкот. „ Всички заместник-министри са били освободени. Не съм чувал за различен подобен случай, че всички заместник-министри, с едно изключение, са били освободени. Това основава проблем, тъй като когато влезе един министър, работата не стопира, има доста преписки, има работа в дирекциите и това минава през заместниците, преди да стигне до министъра “, сподели министър председателят. Акад. Денков увери, че няма да има проблем с националното външно оценяване, което следва.

Другият значим въпрос ще бъде приемането на нов бюджет още преди лятната почивка на Народното събрание. „ Ще изтеглим в този момент импортирания бюджет, защото дефицитът е прекомерно огромен, в къси периоди ще подготвим нов вид на бюджета и ще бъде импортиран в Народно събрание, а да бъде признат преди лятната почивка, в случай че въобще има такава “, съобщи министър-председателят.

Той чака България да изпрати военна помощ за Украйна. Акад. Денков ще даде време на военния министър, с цел да се запознае с тематиката за военната помощ и по-късно ще се вземе решение какво да се направи: „ Има решение на Народно събрание. Ще оставим военния министър да огледа какво се е случило през последните месеци. Тогава ще има решение “.
Премиерът опроверга зловредните клюки, че ще изпратим войски за Украйна.

Той разяснява и въпроса за ръководителите на служби. „ Те би трябвало да служат на България и това не значи, че би трябвало да има чистка, а би трябвало да се огледа кой по какъв начин си прави работата и тези решения ще бъдат в границите на Народното събрание “, съобщи акад. Денков.

„ Има проблеми със службите, една от тях беше казана на чуването в Народно събрание - информацията, че няма да има война, показана няколко дни преди тя да стартира, значи, че или те не са получили информация от партньорските служби, тъй като не са им имали доверие или те не са показали наличната информация пред народните представители “.

Посочи още, че на въпросното чуване шефът на ДАНС си е разрешил политически квалификации, които излизат отвън неговата професионална активност.

Акад. Денков съобщи, че в случай че стартираме да подменяме цели и закони, тогава няма да има смисъл нито от продължение на живота на Народно събрание, нито от това държавно управление.

Той чака на следващия ден следобяд да бъде направено първото постоянно съвещание на новото държавно управление.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР