Освобождаването на Стефано Пиоли от треньорския пост в Милан сега

...
Освобождаването на Стефано Пиоли от треньорския пост в Милан сега
Коментари Харесай

Капело говори за проблемите на Милан и как те могат да бъдат решени

Освобождаването на Стефано Пиоли от треньорския пост в Милан в този момент не е добра концепция, счита някогашният ментор на „ росонерите “ Фабио Капело. Ветеранът в специалността е на мнение, че отборът би трябвало да промени редица неща в играта си, с цел да си върне постоянството.

„ Дявола “ е на 11 точки от върха в Серия „ А “ и постоянно редува мощни със слаби игри, поради което има апели за разлъка с треньора.„ Точно сега няма никакъв смисъл от уволняване на Пиоли – съобщи Капело пред „ Гадзета дело Спорт “. – Той обаче би трябвало да откри решения на редица проблеми “.

„ Нужно е да се осъзнае в кои зони е нужна интервенция. Преди две години Пиоли имаше страховита халфова линия в лицето на Тонали, Кесие, Бенасер и Чалханоолу. А сега не е доста ясно кой играе там. Това е моторът на тима и аз бих трансформирал нещо там. Милан изпитва компликации против противници, които залагат на контраофанзива. Бих работил върху този аспект “.

„ А за какво да не се тества и нов тактически вид в отбрана? Мисля, че няма потребност Милан да бъде толкоз нападателен, а просто да бъде по-подреден, да работи като едно цяло “, счита още Капело.

А по отношение на огромния брой контузени футболисти, италианската легенда е на мнение, че това се дължи на летните контроли в Съединени американски щати или други далечни места по света. В тези дуели най-вече противници са доста мощни тимове, поради което играчите на Милан хвърлят повече от нужното старания на този стадий от годината.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР