Освобождаването на Донецка и Луганска област е безусловен приоритет за

...
Освобождаването на Донецка и Луганска област е безусловен приоритет за
Коментари Харесай

Лавров: Превземането на Донбас е безусловен приоритет за Русия -

Освобождаването на Донецка и Луганска област е категоричен приоритет за Москва. Другите украински територии ще би трябвало сами да решат бъдещето си.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в текст, оповестен от съветското външно министерство, съобщи Ройтерс.

Лавров даде интервю за френския ефирен канал TF1 на фона на продължаватаща съветска офанзива за обезпечаване на надзор над основни градове в Донбас - обичайното индустриално сърце на Украйна.

" Не имам вяра, че жителите на останалите територии в Украйна ще бъдат щастливи да се върнат под властта на един неонацистки режим, който е потвърдил, че всъщност е русофобски. Тези хора би трябвало да решат сами за себе си ", сподели съветският външен министър пред TF1.

През последните седмици Русия концентрира напъните си върху Донбас, откакто се отдръпна от несполучливо нахлуване към Киев и други украински райони.

" Да, убиват се хора. Но интервенцията лишава толкоз доста време, тъй като съветските бойци, които вземат участие в нея, имат строги заповеди изрично да заобикалят набези и удари по гражданската инфраструктура ", съобщи Сергей Лавров. 

В отговор на въпрос за здравето на съветския президент Владимир Путин Лавров отговори: " Не мисля, че някой с всичкия си може да види в този човек признаци на каквато и да било болест. "

Руският външен министър допълни, че Путин, който ще стане на 70 години през октомври, се всеки ден се появява обществено. " Можете да го видите на екрана, да четете или да слушате речите му. "

Инвазията, която продължава към този момент четири месеца, умъртви хиляди хора в Украйна и докара до разселването на милиони. По данни на Организацията на обединените народи от 24 февруари до момента от Украйна са избягали повече от 6,7 милиона бежанци.

Главната прокуратура на Украйна проверява към 14 388 случая на хипотетични съветски военни закононарушения, а няколко съветски бойци се признаха за отговорни по каузи за обстрел на Украйна и убийства на цивилни. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР