Освобождаването ми като директор на БЕХ има за цел овладяване

...
Освобождаването ми като директор на БЕХ има за цел овладяване
Коментари Харесай

Николов: Зад отстраняването ми от БЕХ се крият икономически и политически причини

Освобождаването ми като шеф на БЕХ има за цел преодоляване на холдинга и енергетиката, а зад него се крият стопански и политически аргументи, уточни пред БТВ Валентин Николов. Според него това е втори опит от „ същите персони “ за завладяване на холдинга.

След като пое министерството на енергетиката Андрей Живков направи опит да смени управлението на БЕХ, който бе осуетен, защото единствено Николов можеше да подписва банковите документи. По-късно по образеца на ББР последва решение на енергийния министър за увеличение на състава на Борда на БЕХ от 5 на 9 индивида, а след тяхното назначение бе гласувано холдингът да се съставлява от двама изпълнителни шефове. На изключително съвещание в понеделник, обаче, новоназначените в Борда на БЕХ са решили да освободят от поста на изпълнителен шеф Валентин Николов, а холдингът да се управлява единствено от Иван Андреев.

„ Намериха нов метод за преодоляване, като почти същите персони са поставени в нарастването на борда на БЕХ “, разяснява Николов. Според него в този момент се прави нов опит за отстраняването му посредством промени в устава на холдинга, защото през лятото съдът спря освобождението на управлението на БЕХ. Николов е схванал след това, че е отхвърлен като шеф и апелира протокола за освобождението си.

„ Печалбата на БЕХ е 6-7 пъти по-голяма, 722 милиона лв.. Откъдето и да погледнете, БЕХ се развива доста добре “, посочи Николов.

Относно отстраняването му от поста шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ от Асен Василев, който през 2013 година беше длъжностен министър на стопанската система и енергетиката, Николов акцентира, че Василев е бил измамен от недоброжелатели, само че след това самичък признал, че няма нарушавания и Николов е прав.

По мотив настояването на бизнеса за оставки в управлението на БЕХ поради високата цена на тока досегашният шеф на БЕХ означи, че промишлеността е в правото си да желае на ниска цена електричество, само че у нас недостиг няма, като за разлика то други страни в района въглищните ни централи работят, а холдингът е комерсиално сдружение и не е отговорно за проблемите, които визират производителите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР