Освободиха шофьорът, който блъсна и уби 3-годишно дете в бургаското

...
Освободиха шофьорът, който блъсна и уби 3-годишно дете в бургаското
Коментари Харесай

Освободиха шофьора, блъснал 3-годишно дете в бургаското село Дебелт

Освободиха водачът, който блъсна и умъртви 3-годишно дете в бургаското село Дебелт, съобщи Българска национална телевизия, базирайки се на полицията.

Той беше арестуван за период до 24 часа, като тази първична мярка е изтекла, а прокуратурата не е повдигнала обвиняване и не е поискала удължаването на задържането. Разследването по случая от полицията продължава.

По думите на ст. контрольор Константин Вангелов от бранш " Пътна полиция " Бургас, към момента се изяснява какво детето е предписание там и за какво е било без наставнически контрол. Най-вероятно ще бъде сезиран регионалният отдел за Закрила на детето.

Вангелов уточни, че 38-годишният лидер има брошура от 2017 година и до този миг има записано едно нарушаване за техническа нередовност на транспортното средство.

Все още се чака кръвната проба за опиати на водача, откакто полевият тест сподели приложимост на канабис, само че не се изключва мъжът да е приемал медикаменти, което да е объркало теста. Автомобилът му, на този стадий, е конфискуван.

Шофьорът е ветеринарен доктор, като е бил в региона на село Дебелт, с цел да носи медикаменти за болен кон. На връщане той минава около къщата на фамилията на детето. Според близките  той даже не схванал за случая и трябвало да го догонят.

Припомняме, че индиндетът стана на 28 септември - 38-годишният шофьор удари детето на неасфалтиран път. Родителите са го транспортирали към регионалния град, когато по пътя са засекли отзовалата се на сигнала за случая кола за спешна помощ. Спешните медици обаче единствено са установили гибелта на момичето. Тялото му е откарано за аутопсия в Бургас.
 Кола умъртви дете в Бургаско
Кола умъртви дете в Бургаско

Инцидентът е станал на черен път в Дебелт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР