Освободиха от ареста в Дупница жената на задържания под домашен

...
Освободиха от ареста в Дупница жената на задържания под домашен
Коментари Харесай

Случаят Янек: Пуснаха от ареста жената на Каплата, преверяват заведения в Дупница

Освободиха от ареста в Дупница дамата на арестувания под домакински арест Васил Капланов.

Петя Николова е освободена тази заран към 7 ч. от районното в Дупница. Тя бе арестувана през вчерашния ден при спецоперацията в Дупница, обвързвана с издирването на изчезналия Янек Миланов.

Според осведомени с нея са работили психолози, само че тя е отказала да се подложи на проучване с полиграф.

Именно връзки сред Николова и Миланов отпреди години са причина за дейностите на Капланов против изчезналия мъж, съгласно източници Българска национална телевизия.

Вчера Районният съд сложи брачна половинка ѝ под домакински арест по обвиняване за непозволено запазване на арсенал. За последно 43-годишният Янек е забелязан в колата на някогашния охранител на братя Галеви - Васил Капланов.

На излизане от правосъдната зала Капланов не пожела да отговори на журналистически въпроси за изгубването на Янек Миланов на 31 юли.

Анализ на събраните досега данни за придвижването на Васил Капланов от вечерта на 31 юли до задържането му, свидетелски показания и данни за региона, в който е изключен телефона на Янек Миланов са обрисували територия от 120 кв.км, които проверяващите ревизират сантиметър по сантиметър.

Проверяват заведения в Дупница, свързвани с Васил Капланов и братя Галеви

Икономическа полиция и Национална агенция за приходите стартират всеобщи инспекции на заведения в Дупница, чиято благосъстоятелност е обвързвана с Капланов и братя Галеви, съобщи Българска национална телевизия. Според източници на " По света и у нас " евентуално част от заведенията ще бъдат затворени. В инспекциите ще вземат участие и от Инспекцията по труда.

" Под надзора на прокуратурата не престават инспекциите в гр. Дупница от Министерство на вътрешните работи и всички контролни органи на " бизнесите " на обв. Капланов и лица, свързани с така наречен " братя Галеви ". Ще създадем всичко належащо за спокойствието на жителите на града+, написа в Туитър основният прокурор Иван Гешев.

Под надзора на прокуратурата не престават инспекциите в гр. Дупница от Министерство на вътрешните работи и всички контролни органи на “бизнесите " на обв. Капланов и лица, свързани с така наречен “братя Галеви ”. Ще създадем всичко належащо за спокойствието на жителите на града.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР