Освободиха от ареста майката на 7-годишната Дамла, убита в дома

...
Освободиха от ареста майката на 7-годишната Дамла, убита в дома
Коментари Харесай

Освободиха от ареста майката на убитата Дамла от Момчилград


Освободиха от ареста майката на 7-годишната Дамла, убита в дома си в Момчилград. Прокуратурата няма съображение да внесе искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на нея поради това, че е оставила детето си без контрол, до момента в който е била нощна промяна на работа в цех, близо до Момчилград.

Днес, 21 декември, по предписание на Окръжна прокуратура-Кърджали от арестните пространства на Районна работа „ Изпълнение на наказванията “ - гр. Кърджали е освободена. 38-годишната С.А., привлечена като обвинена за това, че в Момчилград, като родител, за времето от 22.30 часа на 16 декември до 6.30 часа на 17 декември, оставила без контрол и задоволителна грижа 7-годишната си щерка Дамла М., с което основала заплаха за нейното физическо и душевно развиване – закононарушение по член 182 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Направена е преценка, че от доказателствата по делото не може да се одобри, че е налице действителна заплаха обвинената С.Д. да се укрие или да извърши друго закононарушение, заради което Окръжна прокуратура-Кърджали няма съображение да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестиха през днешния ден от прокуратурата.

БГНЕС напомня, че притеглен като обвинен за убийството на момиченцето е нейн братовчед. „ Той е мъж на 25 години, племенник на майката на убитото дете. Разполагал е с ключ за жилището на околните си, упрекнат е за умъртвяване на малолетно дете по изключително нечовечен и непосилен метод “, заяви през вчерашния ден говорителката на Окръжната прокуратура Димитрина Делчева.

Задържаният е направил цялостни признания за осъщественото закононарушение. Говорителката на прокуратурата отхвърли да разяснява приетите от него претекстове за убийството, защото обясненията му предстоят да бъдат тествани посредством събирането и на други доказателства. Според нея претекстовете му ще може да бъдат огласени и коментирани единствено откакто всички доказателства са налице и когато прокуратурата реши, че няма да бъде попречено на следствието, което пък било в доста ранен стадий. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР