Освободих заместник-министрите, защото голяма част от тях поискаха да бъдат

...
Освободих заместник-министрите, защото голяма част от тях поискаха да бъдат
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Освободих зам.-министрите, защото такава е практиката, няма саботаж

Освободих заместник-министрите, тъй като огромна част от тях желаеха да бъдат освободени от мен, преди да пристигна постоянният кабинет. Твърдението, че съм ги освободил, с цел да подривам постоянното държавно управление, е една от лъжите, които се тиражират в общественото пространство. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV някогашният длъжностен министър-председател Гълъб Донев.

„ Освободих ги, тъй като това е и естествената логичност на нещата, това е естествената процедура. Всеки един Министерски съвет идва със своите политически кабинети, отпред с министрите и зам.-министрите. Всички, които са поискали да останат, съм ги оставил “, добави Донев.

Той означи, че в понеделник е провел диалог с Мария Габриела, която го помолила да остави на поста сегашната зам.-министърка на външните работи.

Мария Габриел ми се обади в понеделник, разговаряхме с нея, съобразих се с нея и с желанието на зам.-министъра и я оставих. Но това не е бойкот, това е последователност. Това е естествената процедура и обратно във времето също се е случвало. Не мога да приема, че двете най-големи обединения в страната нямат фрагменти за втория ешелон на властта, разяснява някогашният длъжностен министър председател.

Относно информациите, че в последните дни служебната власт е превела към 4 милиарда лв. към пътностроителни компании, Гълъб Донев съобщи, че това също е неистина.

„ Няма никакви преведени пари към пътностроителни компании, не знам от кое място се появиха тези 4 милиарда лв.. Няма нито един преведен лев и нито един подписан контракт. За цялото си ръководство служебното държавно управление е изплатило към 770 млн. за зимно разчистване и поддържане на пътищата в страната, само че това са пари по подписани контракти “, обясни той.

Донев също по този начин изясни, че фискалният запас също не е бил пипан, каквото обвиняване насочиха от Българска социалистическа партия към служебния кабинет.

„ Фискалният запас е в извънредно положително положение. Не са изхарчени никакви 4 милиарда, това е следващото подстрекателство в обществото “, увери Донев.
Той беше безапелационен, че не се опасява от проверка и попита дали някой е чул за някакъв корупционен скандал за последните 10 месеца, откогато на власт е бил служебният кабинет.

Нека да не се употребяват погрешни изказвания, с цел да се губи силата и да не заблуждаваме жителите. Захлупихме обществото с 3-4 неистини, означи Гълъб Донев.

На финала на диалога някогашният министър председател изрази неразбиране за какво новата власт махна от Национална агенция за приходите Борис Михайлов и връща „ новия остарял “ началник Румен Спецов.

„ Къде е приемствеността тук? Защо не се довериха на един потвърден специалист, а още в първия ден назначиха Спецов? При господин Михайлов набъбна събираемостта от налози. Приходната организация се оправя съвършено, няма „ чадъри “ над компании “, разяснява Донев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР