Освободеният зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков обяви, че е е

...
Освободеният зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков обяви, че е е
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ДАНС отнел на Рашков допуска до тайни заради разгласяване на информация

Освободеният зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков разгласи, че е е лишил позволява до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков, тъй като той разгласявал секрети. Подобно на някогашния си шеф Димитър Георгиев, в деня на напускането на организацията Недялков реши да приказва за позволява на Рашков. Той загатна, че е станал жертва на решението си да отнеме достъпа до държавни секрети.

Подписът е мой

" Това може би го приписвам на резултатите, които реализира Агенцията в това, че имаме сполучливи реализации против редица олигарси, както добре знаете, развитата шпионска мрежа, а може би и персонален претекст от това, че подписът в отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков е мой ", сподели още той.

Недялков обаче не можа да си спомни никакви елементи и по този начин остана неразбираемо за какво достъпът е било лишен месеци, откакто той към този момент не е оглавявал бюрото за надзор на СРС. Единствено се разбра, че допускът на Рашков е бил взет поради оповестяване на секрети и " той беше известен за това от чиновници на ДАНС ". Вътрешният министър твърди, че не е знаел за отнетия допуск. По право министърът получава достъп до класифицирана информация с встъпването си в служба.

Според някогашния зам.-шеф на ДАНС Рашков имал " фиксация " върху основния прокурор и питал за какво и достъпът на Гешев не е лишен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР