Освободеният главен прокурор Иван Гешев обвини управляващите, че смятат, че

...
Освободеният главен прокурор Иван Гешев обвини управляващите, че смятат, че
Коментари Харесай

Гешев: ВСС е нелигитимен да избере нов главен прокурор, но легитимен да ме освободи

Освободеният основен прокурор Иван Гешев упрекна ръководещите, че считат, че са възобновени тоталитарните времена. Това стана ясно от негов пост във Facebook.

Думите му идват ден, откакто от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ дружно с Движение за права и свободи желаеха Висш съдебен съвет да спре процедурата за избор на нов основен прокурор.

„ Официално ръководещата коалиция, която импровизирано не е коалиция, съобщи, че Висшият правосъден съвет е нелигитимен да избере нов основен прокурор. Но същият този Висш съдебен съвет съгласно същата тази коалиция бил законен да ме в профил като основен прокурор ”, написа Гешев.
Той упреква, че настояването за закъснение на процедурата за избор на нов обвинител №1 може да е обвързвано и с желанието да се изпревари решението на Конституционния съд, което да спре процедурата против него.

Явното тъпчене на законите и разпоредбите дори към този момент не се прикрива даже от обикновено възпитание. Може би тъй като презрението към българския народ и възприятието за безотговорност ги кара да мислят, че хората не виждат или не ги интересува това. Или може би тъй като считат, че към този момент са възстановили тоталитарните времена, написа в поста на досегашния основен прокурор.

Неговото послание приключва с два хаштага – „ #Имунитетитесаниважни ” и „ #ВремеЕдаИзметемПолитическияБоклук ”.

Припомняме, през вчерашния ден краткотрайно изпълняващият служба основен прокурор и някогашен заместител на Гешев – Борислав Сарафов, посочи като приоритет в работата на прокуратурата случаите на следствие на лица с имунитет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР