Освободените вчера петима командири от батальон Азов“ се връщат на

...
Освободените вчера петима командири от батальон Азов“ се връщат на
Коментари Харесай

Освободените петима командири на батальон „Азов“се връщат веднага на фронта

Освободените през вчерашния ден петима командири от батальон „ Азов “ се връщат на фронта. Това оповестиха те по време на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски в Лвов. Зеленски съумя да ги прибере от Турция след визитата си при Ердоган.

„ Връщаме се вкъщи от Турция и връщаме нашите герои вкъщи “, написа Зеленски в обществените медии. „ Украинските бойци Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергей Волински, Олег Хоменко и Денис Шлеха. Най-после ще бъдат при околните си. ”

„ Разбира се, поради това се върнахме в Украйна, това е нашата основна цел “, отговори Прокопенко на въпроса дали се връщат на фронта. „ Ние ще си кажем думата в багра “, сподели още той пред публицистите, осведоми украинската държавна организация.

Украинският президент прегърна петимата някогашни командири на батальон „ Азов “, които са взели участие в борбата за Мариупол на летището в Истанбул и ги откара със себе си вкъщи.

Кремъл упрекна Турция в нарушение на съглашението за замяна на пандизчии, подписано предходната година.

Припомняме, че някогашните командири на „ Азов “ бяха пленени от руснаците през май, предходната година. От септември те се намираха в Турция. Уговорката сред трите страни беше те да изчакат там края на войната. Чрез договаряния обаче украинската страна съумя да реализира предварителното им освобождение, като те се прибраха от Турция дружно със своя президент през вчерашния ден.

При новината за освобождението представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия не е била осведомена, и че Турция е дала обещание да задържи някогашните пандизчии на своя земя.

Този ход „ опонира на изискванията на съществуващите съглашения “, сподели Песков. „ Условията за връщане бяха нарушени както от турската, по този начин и от киевската страна.

Източник: БТА/ „ Политико “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР