Освободени са лекарят и акушерката от Университетската болница в Стара

...
Освободени са лекарят и акушерката от Университетската болница в Стара
Коментари Харесай

Уволниха лекар и акушерка заради върнатата родилка

 Освободени са лекарят и акушерката от Университетската болница в Стара Загора, които оставиха след обзор бременна жена от Ямбол да пътува и да роди в Бургас. Това оповестяват от пресцентъра на болничното заведение след инспекция на случая. Мотивите са несъблюдение на отговорностите, посочени в правилника за активността на лечебното заведение, прецизираха от управлението на болничното заведение.

От видеонаблюдението, както и от обясненията на дежурния екип - акушер-гинеколог и акушерка, е станало ясно, че на бременната жена след идването й в лечебното заведение е осъществен клиничен и инструментален обзор в 03:15 часа на 11 декември. При прегледа се открива липса на родилна активност и съществуване на обикновено положение на плода, с ясни тонове. След привършване на прегледа на родилката е разяснено, че сега не се постанова незабавно приемане, което може да се реализира при нужда в определена от нея болница или да постъпи в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетска болница, само че след края на почнало сега раждане на друга родилка.

Жената не е декларирала желанията си. Болницата в Ямбол не е уведомила, че прекратява активността на родилното си поделение, е открила още инспекцията. Бременната жена е посетила АГ кабинет към регионалната болница в Ямбол вечерта към 0.00 часа на 11 декември, само че обзор не е осъществен, а родилката е била ориентирана без никаква документи към Университетската болница в Стара Загора. По-късно е потърсила помощ и в частна болница в града, където също са й отказали банкет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР