Освиркаха Нинова на протеста, но след знак от ДБЗамерваха с

...
Освиркаха Нинова на протеста, но след знак от ДБЗамерваха с
Коментари Харесай

Депутати със съмнения за подготвяни безредици

Освиркаха Нинова на митинга, само че след знак от Демократична България
Замерваха с бутилки и кенчета

Правителството ще се опита да прикрие неуспеха си в енергийната и финансовата политика посредством изкуствено ескалиране на напрежението и опълчване на жителите посредством митинги. Тези подозрения показаха пред “Труд” някогашни депутати от Българска социалистическа партия, които са следили с терзание слабата защита на постройката на Народното събрание по време на митинга, проведен сякаш непринудено в поддръжка на освободения от поста ръководител на 47-ото Народно събрание Никола Минчев. Вече стана ясно, че партиите от държавното управление Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България провеждат митинг в деня на гласуването на вота на съмнение, което евентуално ще е в сряда - най-малко 24 часа след привършване на дебатите.

В четвъртък вечерта протестиращи замериха с бутилки и кенчета с бира ръководителя на парламентарната група на “Има подобен народ” Тошко Йорданов, обиждаха водача на “Възраждане” Костадин Костадинов, както и депутатите от Движение за права и свободи и ГЕРБ.
В същото време депутатите от парламентарните групи на “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и Българска социалистическа партия прекосяваха през протестиращите под овации. Единствено Корнелия Нинова беше освиркана от митинга когато взе думата след Кирил Петков и то след знак от хората на Христо Иванов.

Бившият Министерство на вътрешните работи министър Христо Терзийски със сигнал до 112
Полицаите имали заповед „ от горната страна “ да не реагират
Нападнати депутати



Христо Терзийски, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър на Министерство на вътрешните работи.

Полицаите, охраняващи постройката на Народното събрание по време на митинга в четвъртък вечерта, са имали заповед от горната страна да не реагират и да пазят единствено протестиращите, само че не и народни представители. Това разкри някогашният Министерство на вътрешните работи министър Христо Терзийски пред публицисти след произшествия с депутати в четвъртък вечерта. “Обадиха ми се по телефона, че в региона на паркинга на Народно събрание са нападнати народни представители и няма никаква реакция от страна на полицейските чиновници. Тази информация ми бе подадена от чиновници на НС”, сподели Терзийски. “В 20,34 часа подадох сигнал на телефон 112, и желаех бърза реакция от страна на Министерство на вътрешните работи. Реакция нямаше”, добави той. “В следствие разбрах с изненада, при диалози с полицейски чиновници, охраняващи “масовото” събитие, че имат заповед от висшето политическо управление да не реагират на сигнали за правонарушения в този ден и час”, сподели Терзийски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР