Осветявайки нощното небе, ракета Falcon 9 на SpaceX се втурна

...
Осветявайки нощното небе, ракета Falcon 9 на SpaceX се втурна
Коментари Харесай

SpaceX стартира своя 29-и товарен полет до Международната космическа станция

Осветявайки нощното небе, ракета Falcon 9 на SpaceX се втурна в орбита по зрелищен метод в четвъртък, поставяйки началото на 32-часово свиждане с Международната галактическа станция, с цел да достави 6500 паунда изследователска екипировка, консумативи за екипажа и нужното съоръжение.

Също на борда: комплекти пресни плодове, сирена и пица и „ някои занимателни празнични лакомства за екипажа, като шоколад, капучино с тиквени подправки, оризови сладкиши, пуйка, патица, пъдпъдъци, морски блага, сос от червени боровинки и мочи “, сподели Дана Вайгъл, заместител програмен управител на галактическата станция в галактическия център Джонсън.

Излитането от историческата площадка 39 в галактическия център Кенеди във Флорида пристигна в 20:28ч. EDT, почти сега, в който въртенето на Земята придвижи крайбрежната стрелкова стойка непосредствено в равнината на орбитата на галактическата станция. Това е условие за задачи за среща с цели, движещи се с повече от 17 000 mph.

Изкачването в космоса мина безпрепятствено и Dragon беше освободен да лети самичък към 12 минути след излитането. Ако всичко върви добре, галактическият транспортен съд ще настигне галактическата станция в събота сутринта и ще бъде подготвен за хващане от роботизираната ръка на лабораторията.

Изстрелването означи 29-ия полет на Cargo Dragon на SpaceX до галактическата станция и втория задача за капсула C-211. Бустерът от първа степен, който също направи втория си полет, отлетя назад до станцията на галактическите сили Кейп Канаверал, с цел да запише 39-то тъчдаун на SpaceX във Флорида и общо 243-то.

Но главната цел на полета е да достави изследователска екипировка и съоръжение на галактическата станция.

Сред оборудването, което се доставя на станцията, е пробен високоскоростен лазерен информационен пакет, предопределен да изпраща и получава данни, кодирани в инфрачервени лазерни лъчи при доста по-високи скорости от допустимо с обичайните радиосистеми.

„ Това употребява оптична връзка за потребление на по-ниска мощ и по-малък хардуер за изпращане на пакети с данни назад от галактическата станция към Земята, които са даже по-големи и по-бързи от опциите ни през днешния ден “, сподели Меган Евърет, старши академик в програмата на галактическата станция.

„ Тази оптична връзка може да бъде от огромна изгода за проучванията, които към този момент вършим на галактическата станция, като разреши на нашите учени да виждат данните по-бързо, да обръщат резултатите по-бързо и даже да помогнем на нашата здравна общественост, като изпратим медицински пакети от данни. "

Оборудването ще бъде тествано в продължение на шест месеца като „ софтуерна проява ". Ако работи съгласно упованията, може да се употребява като оперативна информационна връзка.

Друг външно инсталиран инструмент, който се доставя, е опитът с атмосферни талази или AWE. Той ще снима 68 000 инфрачервени изображения дневно, с цел да изследва гравитационните талази на границата сред забележимата атмосфера и космоса – талази, захранвани от взаимоотношението нагоре и надолу сред гравитацията и плаваемостта.

Тъй като вълните взаимодействат с йоносфера, " те засягат връзките, навигацията и системите за следене ", сподели Джеф Форбс, заместник-главен откривател в Университета на Колорадо.

" AWE ще направи значима, първа пионерска стъпка за премерване на вълните, навлизащи в космоса от атмосферата. И ние се надяваме да успеем да свържем тези наблюдения с времето на по-високи височини в йоносферата. "

И опит, осъществен вътре в станцията, ще употребява 40 гризачи, с цел да " разберем по-добре комбинираните резултати на галактическите полети, храненето и стресовите фактори на околната среда върху (женското) репродуктивно здраве и здравето на костите, " сподели Еверет.

" Имаше някои предходни проучвания, които допускаха, че има промени в хормоналните рецептори и ендокринната функционалност, които оказват негативно влияние върху женската репродуктивна функционалност здраве ", сподели тя. „ Така че се надяваме, че резултатите от това изследване могат да бъдат употребявани за информиране за здравето на дамите астронавти по време на дългогодишен галактически полет и даже за репродуктивното здраве на дамите тук, на Земята. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР