Осветен от призрачния блясък на бързо изчерпващата се светлина на

...
Осветен от призрачния блясък на бързо изчерпващата се светлина на
Коментари Харесай

Палестински хуманитарни работник описва „наистина ужасни“ условия за онези, които са останали в северната част на Газа

Осветен от призрачния искра на бързо изчерпващата се светлина на мобилния телефон, Махмуд Шалаби споделя, че изискванията в Северна Газа са станали „ в действителност ужасни “ без съответен достъп до медикаменти, чиста вода, електричество или безвредно прекосяване след съвсем две седмици на израелска бомбардировка.

„ Жена ми в действителност употребява телефона си, с цел да освети лицето ми за това изявление и [аз] употребявам каквото и да е зареждане, останало в телефона ми, 45 %, с цел да проведа това изявление с вас “, сподели той на Ерин Бърнет от CNN във видео диалог.

За Шалаби, локален филантропични служащ, работещият телефон е едно от най-важните му притежания.

Но изтощаването на батерията си е коствало, сподели той, в случай че можеше да покаже на хората по света какво се случва в Северна Газа, половината от анклава, който израелската войска сподели на цивилните да изтеглят, само че където все пак доста хора остават.

„ По отношение на филантропичната обстановка сега, тя е в действителност ужасна “, акцентира Шалаби, старши програмен управител на Медицинска помощ за палестинците.

Камиони, пренасящи помощ, чакат да влязат от палестинската страна на границата с Египет, до момента в който спорът сред Израел и палестинската ислямистка формация Хамас продължава, както се вижда от Рафах в южната част на Ивицата Газа, на тази фотография, взета от видео на 21 октомври, 2023 Камиони, пренасящи помощ, чакат да влязат от палестинската страна на границата с Египет, до момента в който спорът сред Израел и палестинската ислямистка формация Хамас продължава, както се вижда от Рафах в южната част на Ивицата Газа, на тази неподвижна фотография, взета от видео 21 октомври 2023 година Ройтерс

2,2-милионното население на Газа, половината от които са деца, е подложено на продължителни израелски въздушни удари, откогато въоръжени лица на Хамас напуснаха анклава на 7 октомври за невиждани убийства и отвличания.

Около 1400 души, най-вече цивилни, бяха убити в най-ужасното еднодневно кръвопролитие на евреи след Холокоста. Повече от 200 души, в това число дами, деца и непознати жители, бяха взети за заложници от Хамас.

Отмъщението на Израел беше опустошително за жителите на Газа.

Министерството на здравеопазването, следено от Хамас, споделя, че повече от 4100 души са били убити, в това число стотици дами и деца – макар че Израел твърди, че се прицелва единствено в локации на Хамас.

Израел също прекъсна доставките на електричество, храна, вода и гориво за палестинския анклав в блокада, която беше разказана от специалисти на Организация на обединените нации по правата като „ неописуемо жестока “.

Северна Газа, която съдържа гъсто популации град Газа, беше наранена изключително мощно и израелската войска сподели на цивилните да се изтеглят на юг преди предстоящата наземна атака, ориентирана към унищожаването на Хамас и многото тунели, които управлява под анклава.

Недостигът на храна и сила може да „ убие доста, доста хора “, предизвести почитан чиновник на филантропичната организация в петък, до момента в който генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш назова евакуацията на 1,1 милиона в Северна Газа „ просто невъзможна “.

Шалаби, татко на три деца, е посипан с сложни въпроси от 9-годишния си наследник за това каква може да е ориста им.

„ Той ме попита оня ден и плачеше: „ Татко, в случай че умра, ще отида ли в парадайса или в пъкъла? “, спомня си Шалаби. „ Наистина не можех да отговоря. Задавих се за няколко секунди и споделих, че всички ще отидем в парадайса, сине мой. ”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР