Освещаването на новия дом не е само една древна и

...
Освещаването на новия дом не е само една древна и
Коментари Харесай

Дългоочакваната сграда Ахат вече е напълно завършена! Ето къде може да е домът на мечтите Ви

Освещаването на новия дом не е единствено една антична и съкровена българска традиция. Това е и мотив да се чества сполучливият свършек на един строеж и да се приказва за идващите.
Със заслужена горделивост от свършената работа, капиталовата компания Явор АД , част от Интерком груп ООД, събра във варненския квартал „ Младост “ новодомци и публични лица на празника за освещаването и въвеждането в употреба на постройка „ Ахат “.


Архитект на жилищна постройка „ Ахат “ е Янко Петров, а реализатор на грубия строеж-Одесосстрой ООД. Довършителните работи се направиха от Солей 06 ООД.
Сградата се намира в сърцето на жилищен квартал „ Младост “ до детска градина и Медицински център „ Санита “. Завършеният план се отличават с качество,  уютна визия, функционалност и отлична локация.


В непосредствена непосредственост до новата постройка е построен най-големият в града спортно-развлекателен център с 4 стадиони, детски ъгъл и закрита зимна пързалка.  В непосредственост е и обновеният стадион за лека атлетика „ Младост “. Жилищна постройка „ Ахат “ разполага с 8 етажа и РЗП от 4400 кв. метра.

Добрата орис на градежа беше заложена още от първата му копка. Тогава с церемониален водосвет и литургия бяха осветени камъни, един от които  - полускъпоценен камък ахат. Осветените камъни останаха положени в основите на сградата  за здраве, шанс и разцвет на всички новодомци.

За построяването на жилищна постройка Ахат са подбрани висококачествени строителни материали: тухли „ Porotherm ” на „ Wienerberger ”, топло изолационен пакет и минерална мазилка на Вебер, първокласен асансьор Орона, каменна стенна обшивка, 7-камерна
дограма – дървесен цвят с четири сезонен стъклопакет. За общите елементи е очакван италиански гранитогрес и алуминиеви парапети.

На тържеството по освещаването, осъществено от отец Добромир участваха кметът на регион „ Младост “ господин Христо Христов, проектанти, клиенти и сътрудници на Явор АД . В центъра на церемонията въпреки всичко в този ден бяха новодомците от „ Ахат “.
Явор АД работи по нови и амбициозни планове, които ще обезпечат за мнозина техния желан дом.


Комплекс „ БРИЗ ПАНОРАМА “   е с РЗП от 15 000 кв. м. Жилищната постройка разполага с  дворно място от 2 декара, с богато озеленяване, без достъп на коли. За живущите в комплекса е планувано мултифункционално спортно игрище, детска площадка и беседка с барбекю. Сградата е ловко разположена с доста въздух и пространство към нея, тъй че нищо да не стопира погледа във всички направления. Дори от
по-ниските етажи се разкрива  прекрасна морска и градска гледка.


Строежът стартира през април 2017 година, крайният период е очакван през месец октомври тази година. Към днешна дата са продадени 70% от жилищата. Все още тристайни от 70 до 150 кв. м и удобни четиристайни жилища чакат своите купувачи.
Строителните работи в жилищен комплекс „ БРИЗ ПАНОРАМА “ се правят по планувания график. Предстои създаване на последния 11-ти етаж в първи и втори вход. Монтирана е  дограмата до 7-ми етаж. Към този миг в 3-ти вход  се поставят вертикали към шести етаж. 

Очаква се завършване на грубия градеж при започване на пролетта. Друг план на строителната компания е постройка „ ЯВОР “ . Уютна седеметажна жилищна постройка в ж.к. Младост, наоколо до Детска градина и учебно заведение. От Изток, Юг и Север граничи със смесена – широколистна и иглолистна гора. От запад е отворена градска гледка
с богато озеленяване, без високи обекти наоколо.

 Сграда „ ЯВОР “ е ситуирана в дворно място с повърхност 2000 кв. метра и е с общо РЗП 6200  кв. м. Архитект е Мирослав Сталев, реализатор на грубия градеж - Перинов и синове ЕООД.

Дадено е началото на строителните работи, като постройката е достигнала кота 0. Крайният период е очакван през ноември 2018 година Към днешна дата са продадени 90% от жилищата. Останали са четири двустайни свободни жилища.


„ В момента проектираме пет първокласни еднофамилни къщи, ситуирани в дворно място от 5 декара в кв. Виница, на извънредно отзивчиво място – наоколо до основен път, на една минута разстояние от автобусна спирка и на 900 метра от центъра на квартала.
Къщите ще разполагат с 600 кв. м дворно място, ще са с РЗП от 350 – 450 кв.м, с директна морска гледка от всеки етаж. Приключваме и проектирането на жилищна постройка с административна част с РЗП – 16 000 кв. м. Сградата се намира в кв.
Младост, до СУ „ Гео Милев “, против МЦ „ Младост “. Всеки миг ще дадем началото на продажбите на жилищата. Естествено първите постоянно имат преимущество.
Вярваме за всички е видно, че нашите осъществени и сегашни планове се отличават с качество, жанр, уютна визия, функционалност и отлична локация “- оповестиха от Явор АД.
 Тържествената гала завърши с обичайна лотария за новодомците на „ Ахат ”, огромната премия беше 55 инчов смарт тв приемник „ Филипс ”. На всеки притежател беше раздаден и ключодържател с камък Ахат.

www.yavorad.com
тел: 0877632020

*Реклама
Харесайте ни във FB
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР