Освен здравословно, бягането може да е приятно и интересно(снимки: CC0

...
Освен здравословно, бягането може да е приятно и интересно(снимки: CC0
Коментари Харесай

Мобилно приложение за бягане ангажира треньори олимпийци


Освен здравословно, бягането може да е прелестно и забавно
(снимки: CC0 Public Domain)

Българско мобилно приложение дава късмет на бегачите да упражняват с едни от най-хубавите състезатели на дълги дистанции в България и участници на Олимпиадата в Рио – Милица Мирчева и Йоло Николов.

Целта на създателите на Vitesse Running е била да основат приложение, което дава висока добавена стойност както на фенове, които занапред стартират, по този начин и на към този момент по-сериозно занимаващи се с тичане запалянковци.

Виртуалният треньор в едноименното приложение основава проект за потребителите съгласно равнището им и дните, в които са показали, че желаят да бягат, и го приспособява съгласно представянето им.

Тренировките в проекта могат както да възпламенят начинаещи и да им потвърдят, че бягането може да бъде разнообразно и забавно, по този начин и да приготвят експерти за надпревари.

„ Основният проблем, който бегачи на друго равнище срещат, е, че въпреки множеството мобилни приложения да им дават подробна информация и статистика, тя не е оценена задоволително. Така потребителите не могат да я употребяват, с цел да подобрят резултатите си ”, показа Мартин Марков, съосновател на Vitesse Running.

Приложението стъпва на всички данни, които могат да бъдат събрани от устройствата, и ги проучва благодарение на изкуствен интелект. След това сервира информацията под формата на препоръки за тичане, които в бъдеще ще стават все по-персонализирани, добави Марков.

има над 100 тренировки за тичане с друга активност и натоварване. Те са разграничени в няколко категории и са подобаващи както за начинаещи, по този начин и за хора, които се приготвят за 5К, 10К, полу-маратон или маратон.

Тренировките са дело на професионалните спортисти Милица Мирчева и Йоло Николов. Милица е участник на Олимпиадата в Рио, където се класира на 108-мо място в маратона и става първата българка, която го приключва на Олимпийски игри.

Освен професионален бегач, Йоло Николов е най-хубавият треньор на дълги бягания в България. Той е експерт в правенето на подготвителни проекти и стратегии.

„ Включихме се в плана, тъй като той е безусловно неповторим по рода си и цели да приготви хора на всякакво равнище да реализират задачите си по най-ефективния и самостоятелен метод ”, разяснява Милица.

Ралица Иванова, съосновател на компанията, се надява Vitesse Running да възпламени повече хора по бягането, като им даде един елементарен за потребление инструмент, който да им покаже какъв брой прелестно и забавно може да е то в действителност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР