Освен за възрастните хора, мерки са предприети и за младите

...
Освен за възрастните хора, мерки са предприети и за младите
Коментари Харесай

Вяра Емилова: За последната година пенсиите са се увеличили драстично с 56%

Освен за възрастните хора, ограничения са подхванати и за младите фамилии и хората с деца, уточни социалистът
„ Отпадането на Данък добавена стойност на хляба е една от ограниченията, които Българска социалистическа партия разиска с съдружните сътрудници. Повишението на пенсиите е мярка, за която ние се борим от доста време и аз се веселя, че имаше чуваемост в обединението, с цел да могат пенсиите да бъдат увеличени. Това е фрапантно нарастване, тъй като за последната година покачването на пенсиите е в границите на 56%. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” и на Изпълнителното бюро на левицата Вяра Емилова в ефира на радио “Фокус “ и добави, че нарастване на пенсиите не е имало от 2008 година

По думите на социалиста с изключение на за възрастните хора, в обединението има доста добра чуваемост и ограничения, които са подхванати, за младите фамилии и хората с деца. Тя даде образец с нараствания размер на данъчно облекчение за деца от 4500 лева на 6000 лева „ Това сигурно ще подкрепи техните бюджети “, посочи депутатът от левицата и добави, че в обстановка на рецесия е доста значимо да се работи в полза на българските жители.

Във връзка с изказванията, че пакетът от антикризисни ограничения се е забавил, Вяра Емилова разяснява: „ Не бих споделила, че сме се забавили с ограниченията. Първият пакет от ограничения беше признат още при започване на годината с приемането на бюджета. Тогава заложихме актуализация на бюджета в границите на същата година. Всички тогава споделиха, че това е един от най-социалните бюджети – 20 милиарда бяха отделени за обществени разноски. Според изчисленията сегашните ограничения ще костват още към 2 милиарда лв. “, изясни тя.

Вяра Емилова уточни, че е значимо извоюваните досега обществени ограничения да продължат и това ще се случи, като се прибавят и новите ограничения с актуализацията на бюджета.

„ До момента, години наред обществото е било разграничено по един или различен метод. Като ограничения са се ползвали единствено за една избрана група от хора. В това държавно управление и методът, по който работи обединението, е ограниченията да могат да доближават до всички “, съобщи социалистът и даде образец великденската надбавка, която беше дадена на безусловно всички пенсионери. „ Преди това или нямаше такава надбавка, или беше давана на част от пенсионерите и се създаваше напрежение в обществото “, добави тя.

Още една добра мярка, съгласно депутата от Българска социалистическа партия, е тази за отстъпките на цената на горивата. „ До момента такава не е била прилагана. Всеки би се възползвал, тъй като от цената на горивата следват и повишаване на всички останали артикули в комерсиалната мрежа “, заключи Вяра Емилова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР