Освен за състоянието на Европейския съюз, председателят на Европейския съюз

...
Освен за състоянието на Европейския съюз, председателят на Европейския съюз
Коментари Харесай

Юнкер към Турция: Спрете да ни обиждате на фашисти и нацисти и освободете нашите журналисти

Освен за положението на Европейския съюз, ръководителят на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер обърна особено внимание на връзките с Турция по време на речта си на откриването на сезона в Европейския парламент.

Люксембургският политик акцентира, че в обозримо бъдеще Турция няма шансове да се причисли към Общността. Юнкер напомни, че правораздаването и главните полезности са най-важните точки в присъединителните договаряния на всички страни, кандидатстващи за участие в Европейски Съюз, а до този миг Турция не е посочила, че споделя европейските визии по тези въпроси.

„ От известно време Турция стремглаво се отдалечава от Европейски Съюз ", разяснява Юнкер в речта си пред депутатите в Страсбург, представен от „ Фокус ".

Той разкритикува управляващите в Анкара поради преследването на представителите на медиите в страната, като в същото време прикани за освобождение на арестуваните европейските публицисти.

„ Обръщам се с апел към управляващите в Турция - освободете нашите публицисти, дано те да си отидат! ", съобщи Юнкер.

„ Престанете да обиждате нашите страни и държавните водачи, като ги наричате фашисти и нацисти ", добави апела си ръководителят на Еврокомисията.

Съгласно думите на Юнкер, Европа е „ континент на зряла народна власт ".

„ Тези, които умишлено го оскърбяват, унищожават всички благоприятни условия за създаване на мостове. Понякога имам възприятието, че някои хора в Турция желаят да изгорят всички мостове, а по-късно упрекват Европейски Съюз за разрива в договарянията за присъединението на страната към Съюза ", разяснява люксембургският политик.

От друга страна обаче, ръководителят на Европейска комисия увери, че както и по-рано, Европа „ протяга ръка " за другарство с Турция.

„ Все още протягаме ръка към великия турски народ и всички тези, които са подготвени да сътрудничат с нас на база нашите полезности ", приключи Юнкер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР