Освен за баловете си, абитуриентите са в трескава подготовка и

...
Освен за баловете си, абитуриентите са в трескава подготовка и
Коментари Харесай

Частните уроци за седмокласници започнаха да разоряват

Освен за баловете си, зрелостниците са в трескава подготовка и за държавните зрелостни изпити. Остава месец и до Националното външно оценяване за седмокласниците. Голяма част от тях не разчитат само на наученото в учебно заведение и прибягват до спомагателна подготовка. Седмокласничките Симеона и Михаела прекарват почивните си дни в спомагателни уроци за идното НВО.

„ Частните уроци ми оказват помощ много в учебно заведение. Наваксвам материал и ме обогатяват “, изясни Симеона.

„ Материалът е по-лесен. Обясняват ми нещата доста по-добре, в сравнение с в учебно заведение и ми оказват помощ доста “, показа Михаела пред „ България он еър “.

Най-притеснени са за втория модул от дребната матура по математика, като разчитат на помощта на своя преподавател.

„ Математиката постоянно е била относително непозната за учениците, за жалост. Тайната в преборването на втория модул е допълнително процедура и повече решение на задания “, сподели Симеон Радев, който преподава по предмета.

„ Ако преди години децата в 7-и клас идваха лятото от 6-и за 7-и клас, с цел да се срещнат с нас, в този момент идват още в 5-и и 6-и клас на самостоятелна подготовка “, изясни своите усещания Антоанета Ивановски, която е шеф на просветителния център.

Цената на образование по български език и математика варира от 1500 до 2000 лв. за двата предмета през цялата образователна година. В това се включват и пробните матури.

От просветителния център са безапелационни, че методът в спомагателните уроци би трябвало да бъде строго самостоятелен по отношение на потребностите на ученика и акцентират, че не заместват, а надграждат и затвърждават наученото в учебно заведение.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР