Освен язовир "Студена", като основен източник за водоснабдяване на Перник,

...
Освен язовир "Студена", като основен източник за водоснабдяване на Перник,
Коментари Харесай

Нено Димов: Огромен проблем е загубата на 80% от водата в Перник

Освен язовир "Студена ", като главен източник за водоснабдяване на Перник, има издадени 25 позволения за прилагане на други източници на вода. Това съобщи в предаването "Плюс-Минус " министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка водния режим за перничани.

Попитан дали се източва язовира с месечен график, Димов съобщи, че и входната и изходната информация за водните равнища в него е от ВиК сдружението. "Друг огромен проблем е голямата загуба на вода в Перник - 80%. Тя обаче не е единствено в Перник. Месец август подписахме контракт по оперативна стратегия за решение на този проблем. Всички ние плащаме тази вода, която се губи. Осигурили сме не дребен финансов запас за решаването на този проблем ", сподели още той.

Достатъчен ли е размерът в бент. "Дяково " за водоподаване към Перник?

Що се отнася до решаването на проблемите с водния режим на Перник, той съобщи, че всичко зависи от ВиК сдружението.

Попитан за настояването на оставката му от еколозите поради нарушение на коритото на река Вит, Ненов съобщи, че почистването на реката е било спряно и е наложена глоба. "Поискали сме план за възобновяване на коритото. Законът не е спазен и са направени съответните наставления ", сподели той. Що се отнася до глобите от Европа - Ненов съобщи, че надали ще има.

"НЕК желаеха ремонт на техни ВЕЦ-ове в региона на река Въча и сме написали наставление към Напоителни системи за размер на водата, който трябваше да бъде подаван, а точно 5литра/секунда, а те са пускали по 1,5л/сек. Необходимото количество вода не е пускано за оводняването ", изясни екоминистърът във връзка множеството измряла риба и фрапантното намаляване на водното равнище на реката.

Столичен прокурор е на ревизия в Перник и Радомир поради водната рецесия

На въпрос дали ще подава оставка, Нено Димов съобщи, че човек печели изборите с избрана стратегия и когато еколозите завоюват изборите - той ще им желае тяхната.

Попитан за резултатите на локалните избори, той изясни, че Мая Манолова е острие на социалистическата партия. Това е трик сред старите и новите социалисти, счита министърът на околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР