Освен водещ играч в производството на електромобили, Tesla се очертава

...
Освен водещ играч в производството на електромобили, Tesla се очертава
Коментари Харесай

Tesla пусна и Volvo в зарядната си мрежа

Освен водещ състезател в производството на електрически автомобили, Tesla се обрисува и водач в инфраструктурата за тяхното зареждане, откакто включи следващ съперник измежду тези, чиито возила ще са съвместими с нейните станции.

Това за първи път е европейска компания - Volvo.
 Tesla отваря мрежата си за зареждане на електрически автомобили за противника си Ford
Tesla отваря мрежата си за зареждане на електрически автомобили за един от огромните си американски противници

Идеята е да се подсигурява, че съперникът на Tesla на пазара на електрически автомобили ще бъде в " равностойно състояние "

Контекст : Supercharger станциите на Tesla съставляват към 60% от всички обекти за бързо зареждане на територията на Съединени американски щати. Те са налични още в Канада и Мексико.

През предишния месец Ford оповестиха, че техните електрически автомобили ще могат да се зареждат на тези станции, а през последните седмици още две американски компании анонсираха сходни проекти - Rivian Automotive и General Motors.
 General Motors: Tesla ще ни спести $400 милиона като отваря за нас мрежата си за зареждане на електрически автомобили
General Motors: Tesla ще ни спести $400 милиона като отваря за нас мрежата си за зареждане на електрически автомобили

През октомври 2021 година GM съобщи, че възнамерява да влага 750 милиона $ за инфраструктура за зареждане на електрически транспортни средства в Съединени американски щати и Канада

Детайли : От 2025 година EV моделите на Volvo ще идват с NACS порт по стандарта на Tesla, като ще се предлага и адаптер за другата известна система за зареждане - CCS.

Именно конкурентният стандарт имаше поддръжката дори на администрацията на президента Джо Байдън, която дава 7,5 милиарда $ за развиването на EV инфраструктура в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР