Освен вълна от съпричастност в социалните мрежи след трагедията с

...
Освен вълна от съпричастност в социалните мрежи след трагедията с
Коментари Харесай

За сблъсъка със следродилната депресия от първо лице

Освен вълна от съпричастност в обществените мрежи след нещастието с Биляна Петрова, която беше открита мъртва през вчерашния ден, доста майки споделиха и персоналните си истории за следродилната меланхолия.

Сред тях и Женя Димитрова, която се занимава по-задълбочено с тематиката повече от година. Тя също е измежду дамите, които минават през лека форма на меланхолия след раждането на своята щерка.

" Като човек със относително добра кариера, семейство, имах много тежък конфликт сред упования и действителност, с настройката, че мога да се оправя с всевъзможни житейски провокации. Появата на бебе, което и е най-хубавото нещо, може да бъде толкоз трудно и предизвикателство с чувство за загуба на независимост, с натрапчиви мисли и чувството, че тревогата и терзанието да споделиш по какъв начин се чувстваш, с цел да бъдеш наказан, да не бъдеш свестен ", разказа тя пред Bulgaria ON AIR. 

След като алената лампа светва, че не нещо не е наред, Женя сама търси професионална помощ и съумява да овладее обстановката. Започва да оказва помощ и на други дами в сходна обстановка, а през последните близо две години работи по основаването на виртуален помощник. Част от то плана са учени от Българска академия на науките и психолози. 

" Това, което открихме, е, че има много изследвания по тематиката, само че те са написани комплицирано. Чрез изкуствен интелект ги предоставяме по-лесен метод на дамите, тъй че дадем своевременна поддръжка ", сподели още Женя.

Тя приканва всички дами, които минават през сложен за тях интервал, да не се опасяват да приказват за казуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР