Освен в красиви фенери тиквата може да се превърне в

...
Освен в красиви фенери тиквата може да се превърне в
Коментари Харесай

Този вкусен пудинг с тиква ще ви направи звяр в леглото

Освен в красиви фенери тиквата може да се трансформира в превъзходни ястия и десерти, на които да се насладите в хладните и дълги вечери.

Този жанр плодов зарзават от семейство “Тиквови ” се отглежда повече от три хиляди години. Навремето в Китай хората са го употребявали като амулет, поставяйки издълбана и цялостна с монети тиква пред входната врата, с цел да привлекат благосъстояние в дома си. В Камбоджа и Тайланд пък е служела за прогонването на зли духове.

Но с изключение на, че е имала мощна роля в окултния свят, тя също е използвана като лечебно средство.

Хубавото на този плодов зарзават е, че защищава организма от стареене и то с помощта на високото наличие на витамин E. Но той оказва помощ и за друго – подтиква функционалността на половите жлези. Не е загадка, че и тиквените семки работят като афродизиак, помагайки на органите да се наситят с кръв, като това е от изключително значение за вярната работа на половата система.

След като към този момент знаете някои от най-любопитните и потребни свойства на тиквата, изцяло редно е да ви предложим една супер лесна рецепта, която ще ви трансформира в звяр в леглото:

Нужните продукти за този елементарен десерт са:

80 гр чиа

350 мл прясно мляко

300 гр печена тиква

3 с. л. мед

Начин на подготвяне:

Тиквата се нарязва на части и се запича във фурната до подготвеност. Когато това стане и изстине, пасирайте плодовия зарзават на пюре. Подсладете с една супена лъжица мед.

Млякото се затопля и изсипва в купа. Добавете чиата и останалите две лъжици мед, след което разбъркайте и изчакайте семената да набъбнат.

След като сместа към този момент е подготвена, в подобаващ съд (бурканче или някоя чаша с забавна форма) се разпределят тиквата и чиата – един ред тиква, един ред чиа. Десертът се прибира в хладилника за няколко часа.

Когато го сервирате, може да го поръсите с малко орехови ядки.

/ и във Facebook

Харесайте и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР