Освен в Истанбул, кандидат-изпълнителите на проекта “Турски поток” тайно са

...
Освен в Истанбул, кандидат-изпълнителите на проекта “Турски поток” тайно са
Коментари Харесай

АКФ: Кандидат-изпълнителите на проекта “Турски поток” са се договаряли тайно

Освен в Истанбул, кандидат-изпълнителите на плана “Турски поток” скрито са се договаряли и в офиса на банката на Цветелина Бориславова, БАКБ.
Втори документ от хакнатата поща на Александър Бабаков - съветски политик и воин в няколко корупционни абсурда, разкрива непознати моменти от кухнята на плана “Турски поток”, представян в България като уголемение на националната газопреносна мрежа.

Вчера показахме мемо от необявена среща в Истанбул сред “руската, българската и арабската страна” след подаването на офертите за създаване на газопреносната мрежа, в което се приказва за непозволено от закона договаряне сред участниците под съветски контрол.

.

Вторият документ е писмо от Цветелина Бориславова, ръководител на надзорния съвет на БАКБ до Александър Воробьов, консултант на Бабаков и глобено лице тъкмо в това си качество. От имейла излиза наяве, че БАКБ е капиталовата банка, определена от договорящите се страни (contracting parties) за осъществяването на плана.

Кои са тези “договарящи се страни” не е ясно, защото процедурата на хартия е социална поръчка за създаване на инфраструктура, а БАКБ не може да е друго с изключение на обслужваща банка на възложителя, държавната “Булгартрансгаз”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР