Освен убийствата на тези 4 човека има и други неща,

...
Освен убийствата на тези 4 човека има и други неща,
Коментари Харесай

Демерджиев: След убийство на Къро в ЮАР килърите ограбили и съдържанието на няколко каси в къщата

Освен убийствата на тези 4 индивида има и други неща, които насочват към други следи. Това съобщи някогашният длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка убийството на Красимир Каменов-Къро и още трима негови близки в ЮАР в ефира на bTV.

 

По думите му следствието напредва. Властите в Република Южна Африка са изразили подготвеност да пратят у нас проверяващи, които да работят дружно с българската полиция по случая с разстрела.

 

Камера снимала изтезанието на Къро, намесени са сътрудници на ДЕА и публицист

 

Демерджиев посочи, че има следи, които приказват, че не става въпрос единствено за разстрела и би трябвало да се обясни кой е гарант на зверството.

Без да дава детайлности, Демерджиев разяснява, че причинителите на закононарушението в ЮАР са „ направили и други дейности в къщата “, откакто убиват четири индивида.

 

" След като убиваш 4 индивида, и по-късно оставаш в къщата, значи има някаква причина ", уточни той.

 

„ Когато се прицелиш в избрани места в една къща и си решил да извършиш още нещо там… Да отвориш едни каси и да се вземе тяхното наличие. Не мога да приказвам допълнително елементи. Разбити са едни каси и са взети някои неща ", разгласи Демерджиев.

 

Той не посочи какво тъкмо е взето.

" Интересното е, че има доста полезности в къщата, явно става въпрос, че нещо друго е взето ", сподели още той.

 

„ Очаквам органите за следствие да дадат отговор за какво тези хора, умъртвили четири индивида, са си разрешили да извършат и други дейности “, сподели той.

 

Демерджиев няма предпочитание да заема пост в администрацията на президентството и да става консултант на президента Румен Радев.

 

Припомняме, че през вчерашния ден Румен Радев назначи за собствен консултант някогашния министър председател Гълъб Донев дружно с други членове на служебното държавно управление, а и от дълго време се приказва за бъдещия партиен живот след втория мандат на президента.

 

Демерджиев увери, че не се е прицелил в нито един пост на страната. " Ако се явя на избори - дали локални или други избори, хората да оценят това, което са видели от моя страна. "

 

Не сподели непосредствено дали ще се кандидатира за кмет на Пловдив.

Той обаче даде поръчка, че ще бъде част от публичния живот на Пловдив в името на богатството на страната. Нека да изчакаме събитията да се развият, да пристигна съответният миг и тогава да разясняваме, отклони въпросите за бъдещата си кариера Демерджиев.

 

Наследството, което Демерджиев оставил на сегашния вътрешен министър Калин Стоянов в битката с незаконната миграция било доста положително. Но когато има 95% присъди за незаконна миграция, които не са ефикасни, по какъв начин да се борим с нея, запита Демерджиев. Той открои и различен проблем - Гранична полиция сега се ръководи от човек, който няма пълномощия за нея. Как да се стимулират служителите на реда, когато твърдим, че не можем да намерим началник на Гранична полиция, недоумява някогашният вътрешен министър.

 

Освен това Демерджиев предизвестил новия вътрешен министър Калин Стоянов, че една от борбите му ще е за метода на финансиране на Министерство на вътрешните работи. Автоматично се повтарят едни бюджети, като индексацията на възнагражденията в Министерство на вътрешните работи следва събитията. Няма по какъв начин да действа една система и хората да бъдат стимулирани, като няма нарастване на работните заплати, както и нарастване на спомагателните хонорари.

 

Мантрата, че няма пари и че би трябвало да се гони 3% бюджетен недостиг, не може да се ползва за всяка една система в страната, уточни някогашният силов министър.

 

" Това е първият сериозен тест за министъра и първата му сериозна задача - да се пребори за бюджета на Министерство на вътрешните работи ", посочи Демерджиев.

Според Демерджиев двете политически партии, които стоят зад кабинета имат несъгласие в бранш " Сигурност ".

 

Относно отстраняването на основния прокурор, Демерджиев счита, че нов Висш правосъден съвет (ВСС) би трябвало да избере идващият обвинител номер едно.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР