Освен това не е ясно дали сред работещите там има

...
Освен това не е ясно дали сред работещите там има
Коментари Харесай

Няма да има други оставки за бягството от Софийския затвор

Освен това не е ясно дали измежду работещите там има някой, който му е съдействал. Резултатите от инспекцията след двойното бягство набелязват единствено, че има недостатъци в дейностите на надзирателите, които са били на работа в деня на случая.

Освен това обискът на персоналните движимости, а и на самите пандизчии, не е изработен задоволително обширно, демонстрират резултатите от инспекцията, изнесени през днешния ден.

Не е ясно по какъв начин Пелов е получил оръжието

Ресорният заместник-министър Николай Проданов съобщи, че пандизчиите са набелязали "тесните " места в системата.

Други оставки и уволнени за случая няма да има. Има обаче предложение за дисциплинарно произвеждане против 14 чиновници, от които двама са заместник-началници в пандиза. Те няма да излизат в отпуск, тъй като пандизът щял да се "оголи ", уточни Проданов. Проверката е посочила още, че някои от надзирателите са се изплашили откакто против тях е било ориентирано оръжие. Един от тях се е опитал да задържи Пелов и Радослав Колев, само че не съумял.

Докладът насочва 12 рекомендации за внезапно повишение на сигурността на пандиза в София. Част от тях обгръщат стаята за предаване на багаж. Трябва да бъде преоборудван и един от постовете на надзирателите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР