Освен титлата в MotoGP в Гран При на Валенсия утре

...
Освен титлата в MotoGP в Гран При на Валенсия утре
Коментари Харесай

Фернандес с предимство пред Огура преди старта във Валенсия

Освен купата в MotoGP в Гран При на Валенсия на следващия ден ще се реши и тази в Moto2, където още веднъж има единствено двама претендети за купата. Това са Аугусто Фернандес и Ай Огура, като преди старта на „ Рикардо Тормо “ испанецът има задатък от 9.5 точки пред своя японски противник.

На стартовата решетка бъдещият водач на Тех3 ГАСГАС в MotoGP Фернандес ще се подреди на третата позиция, до момента в който Огура ще стартира Гран При на Валенсия от петото място. От полпозишъна пък ще започва Алонсо Лопес, който завоюва квалификацията с време от 1:34.314, което е и нов връх в Moto2 на испанското трасе. 

Със единствено 0.001 секунда по-бавен от Лопес в квалификацията бе миналогодишният първенец в Moto3 Педро Акоста, който ще потегли втори, тъкмо пред своя съотборник в КТМ Фернандес. Пред Огура на втория ред ще се подреди спечелилият в две от последните три надпревари в междинния клас Тони Арболино.

Точно дуелът сред Арболино и Огура в Гран При на Малайзия преди две седмици може да се окаже съдбовен за сезона на японеца. В последната обиколка на „ Сепанг “ той се опита да изпревари водача на Марк ВДС за първото място, само че позволи неточност и падна на деветия завой.

Така вместо да си тръгне с задатък от 12.5 точки пред Фернандес от Малайзия, той изостава с 9.5 преди финалния старт във Валенсия на следващия ден. Състезанието на „ Рикардо Тормо “ стартира в 13:20 часа българско време.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР