Освен със страх, летенето със самолет се свързва и с

...
Освен със страх, летенето със самолет се свързва и с
Коментари Харесай

Защо ставаме емоционални в самолета

Освен със боязън, летенето със аероплан се свързва и с други страсти. Вероятно сте забелязали по какъв начин вълнението, че скоро идваме, елементарно може да бъде изместено от носталгични и даже тъжни мисли.

Едното разумно пояснение е обвързвано с обстоятелството, че оставаме уединено с мислите си и нямаме какво изключително да вършим, с изключение на да размишляваме за смисъла на живота. Подобно деяние постоянно не води до изключително щастливи умозаключения.

Има и научна догадка за нарасналата ни емоционалност на борда на самолета. Тя е обвързвана с високото атмосферно налягане, разясняват от Tech Insider. То разрежда кислорода в кръвта ни, намалявайки концентрацията му с над 25%.

А това може да провокира отмалялост, комплициране, еуфория, неспособност да се концентрираме и да взимаме решения. Затова и постоянно е мъчно да изберем какво ни се яде и пие от количката на стюардесите.

Ниските равнища на О2 в кръвта водят и до неспособност да направляваме страстите си, а екраните на седалките и взирането в тях с часове още повече усложнява положението ни.

Някои самолетни компании даже слагат предизвестия преди филмите, че е допустимо да повлияят на страстите ни и да доведат до рев. И това се случва доста по-често, в сравнение с в случай че гледаме кино лентата в хола у дома.

Експерти изясняват, че и разположението на екрана играе основна роля. Осен че е на сантиметри от лицето, той е и на равнището на очите. И когато се взираме час-два-три в него, се основава илюзията, че споделяме с различен човек. Слушалките допълват чувството на непосредственост. И страстите се отприщват... /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР