Освен с ГРАО, която проверява подписите, имената и данните на

...
Освен с ГРАО, която проверява подписите, имената и данните на
Коментари Харесай

Проверяваме на сайта на ЦИК дали е злоупотребено с личните ни данни

Освен с ГРАО, която ревизира подписите, имената и данните на лицата, които са подкрепили регистрацията на избрана партия, ЦИК работи и с Комисията за отбрана на персоналните данни, с цел да може всеки български жител да има гаранция, че тези данни ще бъдат опазени. Всеки гласоподавател може да ревизира през страницата на ЦИК дали неговото име попада в поддръжка на дадена партия или коалиция. Тази опция ще бъде деяние, сега откакто завърши регистрацията на съответната партия.

Това сподели за БНР представителят на ЦИК Александър Андреев в отговор на въпрос дали е допустима корист, при която изтеклите от Национална агенция за приходите персонални данни да бъдат употребени в регистрациите на партиите. Всеки, който смята, че неговите данни са били погрешно употребявани, би трябвало да подаде тъжба до Комисията за отбрана на персоналните данни.

Андреев разяснява и смяната на Закона, съгласно която юридически лица и еднолични търговци могат да финансират партиите: „ ЦИК ще изпраща нужната информация навреме на Сметната палата, която открива обществен указател за предизборната акция, където ще бъдат обявявани всички данни във връзка с финансирането на партиите в предизборната акция “.

От ЦИК още осведомиха, че срокът на социална поръчка за правене на клипове и аудиовизуални претекстове, с които ще бъдат разяснявани правата на жителите в тези избори „ има редица особености, които е хубаво жителите да ги знаят “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР