Освен прозорец към света, книгата може да бъде безценен помощник

...
Освен прозорец към света, книгата може да бъде безценен помощник
Коментари Харесай

7 книги за щастлив и пълноценен живот, според психолог от Харвард

Освен прозорец към света, книгата може да бъде скъп асистент за стимулиране на личностното ни развиване и разкриване на правилния път към пълностоен и благополучен живот.

Тема Брайънт е президент на Американската психическа асоциация и професор по логика на психиката в университета " Пепърдайн ".

Според нея, има няколко книги, които са ѝ помогнали да се оправи с контузии от предишното и да усъвършенства себеоценката си.

" Обичам да наблягам основни пасажи, с цел да ги прелиствам и да премислям още веднъж ", споделя Брайънт, която е минала следдокторското си образование към Медицинския център на Харвард.

" Тъй като се променяме с времето, можем да получим нови прозрения, когато ги прочетем още веднъж. ", поучава психологът, представена от CNBC.

Тя предлага лист от 7 книги на тези, които се стремят към благополучен и пълностоен живот.

1. The Self-Care Prescription: Powerful Solutions to Manage Stress, Reduce Anxiety & Increase Well-Being

(Рецептата за грижа за себе си: Мощни решения за ръководство на напрежението, понижаване на тревогата и повишение на благосъстоянието)

Автор: Робин Гобин

Тази книга може да е доста потребна за тези, които подценяват себе си и постоянно са заети с работа или грижи за другите.

" Д-р Гобин, психолог, предлага на практика стъпки за възстановяване на цялостното ви здраве. За разлика от доста други книги за самопомощ, тя включва осъзнаване на расата, пола и вярата. ", споделя Брайънт.

2. All These Rivers and You Chose Love (Всички тези реки, а ти избра любовта)

Автор: Джая Джон

Тази книга е скъп консултант за тези, които имат потребност да се научат да изпитват съчувствие към себе си.

" Чета тази проницателна книга постоянно заран като добър метод да си припомня, че мога да предпочитам по какъв начин да се появя и по какъв начин да оформям деня си. Да се появявам със съчувствие към себе си и към другите е умишлен акт на берекет. ", споделя Брайънт.

3. Rest is Resistance: A Manifesto (Почивката е опозиция: Манифест)

Автор: Триша Хърси

Книгата се предлага за дейни общественици, деятели и покровители на смяната във всяка посока.

" Това е красиво увещание, че до момента в който работим, с цел да създадем света към нас по-добър, светът вътре в нас също се нуждае от грижа. Почивката е революционен акт, изключително за расово маргинализираните хора, които постоянно са притискани да се концентрират върху труда, вместо върху целостта. ", споделя Брайънт.

4. Drama Free: A Guide to Managing Unhealthy Family Relationships (Без драма: Ръководство за ръководство на проблематични фамилни отношения)

Автор: Недра Глоувър Тауаб

Книга за всички, които се борят с спорове и провокации в фамилния си живот.

" Недра, лицензиран терапевт, дава научно обосновани стъпки за изцеление, а от време на време и за освобождение от нездравословната фамилна динамичност ", споделя Брайънт.

5. Try Softer: A Fresh Approach to Move Us out of Anxiety, Stress, and Survival Mode — and into a Life of Connection and Joy (По-полека: Свеж метод за излизане от тревогата, напрежението и режима на оцеляване)

Автор: Анди Колбер

Това е книга за хората, претърпели контузия.

" Преживяването на съкрушителни събития и страсти може да ни сложи в режим на оцеляване, непрекъснато да се борим и да се пазиме. Авторът ни дава ключове за дишане, омекотяване на прекарванията и повече успокоение. ", споделя Брайънт.

6. What Happened to You? Conversations on Trauma, Resilience, and Healing (Какво се случи с теб? Разговори за контузията, устойчивостта и изцелението)

Автори: Брус Пери и Опра Уинфри

 Още една книга за хора, претърпели контузия.

" Помага им да свържат точките сред претърпяното и сегашния си живот. Като схващат по-добре себе си, хората могат да подхващат стъпки към излекуване. ", споделя Брайънт.

7. Something Happened in Our Park: Standing Together After Gun Violence (Нещо се случи в нашия парк: Заедно след офанзивата с огнестрелно оръжие)

Автори: Ан Хазард, Мариана Челано, Мариета Колинс

Това е книга за фамилии, които се нуждаят от помощ, след претърпяна офанзива с оръжие.

" Това е книга, написана от трима психолози, която оказва помощ на фамилиите да водят ползотворни и оздравителни диалози след принуждение с огнестрелно оръжие. В нея можете да откриете основни препоръки за справяне с тревогата, както и ентусиазъм за взаимни старания за смяна на обществото ни. ", споделя Брайънт.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР