Освен приют за кучета община Дупница изгради и приют за

...
Освен приют за кучета община Дупница изгради и приют за
Коментари Харесай

В Дупница изградиха приют за безстопанствени коне

Освен подслон за кучета община Дупница построи и подслон за безстопанствени коне. През цялата година те тормозят водачите по крайградските пътища и живеещите в най-големия квартал на града- жилищен комплекс “Бистрица “, споделиха от администрацията.

До дни се чака разрешителното от регионалната организация по надзор на храните за стартиране на приюта за коне.

Приютът се намира над ж.к. " Бистрица " и беше построен след голям брой сигнали и проблеми със свободно движещи се коне в жилищните квартали и по уличното платно, както и сигнали за унищожена годишна продукция от страна на аграрни производители. В приюта ще бъде назначен служащ за залавянето на животните, открити в неразрешени зони и места и гледач. При всеки сигнал конете ще се прибират и притежателят, с цел да си ги получи, ще би трябвало да заплати глоба, като санкцията е в размер от 100 до 500 лв., плюс начислена сума за времето за престой на животното в приюта. 

Девет акта на притежатели на животни са формирани единствено за септември тази година от контролното звено към Общината. Седем от тях са на животновъди за свободно и безнадзорно стартиране на коне в региона на ж.к. " Бистрица ", както и на пътя сред градския парк Рила и село Бистрица и към квартал " Ценеви " на изхода за Кюстендил. Глобата за притежателите им е до 500 лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР