Освен предпочитанията към офисите като локация и транспорт, все повече

...
Освен предпочитанията към офисите като локация и транспорт, все повече
Коментари Харесай

Основно изискване на IT компаниите е зоната за почивка в офиса

Освен желанията към офисите като локация и превоз, от ден на ден работодатели стартират да държат на „ живота в постройката “. Сред главните условия на огромна част от IT фирмите, когато наемат пространства, са те да имат зона за почивки, както и кафетерии. Това стана ясно от думите на Георги Попчев, пропърти управител в капиталовото сдружение за бизнес здания Leon’s Head Investments.

„ Факт е, че фирмите се стремят да подтикват работещите да прекарват повече време в офисите, като обособяват разнообразни зони за работа в неофициална конюнктура - зони за отмора и за превозване на свободното време “, сподели още Попчев. По думите му отговор на въпроса дали сходна зона е потребна за компанията, би трябвало да се търси в активността на компанията, в която се построява.

Конкретно за IT бранша това е един превъзходен метод за стимулиране на работния развой, тъй като работата на хората в тази специалност е изобретателна. " Но за компании, които се занимават с нещо друго това може и да не е добра инвестиция ", изясни Попчев.

Освен обществените аспекти на постройката все по-голямо значение за наемателите имат и зелените политики и стратегии енергийна успеваемост. „ При равни други условия наемател би предпочел постройка, която употребява ресурсите дейно и природосъобразно пред такива, които имат ниска успеваемост. Това е въпрос както на по-ниски разноски, по този начин и на по-добра договорка “, безапелационен е специалистът.

Междувременно стана ясно, че да наемеш коуъркинг пространство може да бъде до три пъти по-скъпо от подписването на контракт за цялостен офис. Причината е, че при споделените офиси се заплаща на работно място, а не на повърхност. Въпреки това пропърти мениджърът на Leon’s Head Investments съобщи: „ Увеличава се делът на фирмите, които стартират в споделени офиси и гъвкави пространства в интервала си на първичен напредък. В тази връзка сходни площи стават все по-необходими и на огромните бизнес комплекси, с цел да отговорят на това търсене “.

На западните пазари делът на този вид офиси е 10-20%, за София към момента няма такава статистика. " Със сигурност обаче можем да кажем, че процентът е много по-малък ", сподели Попчев.

Той изясни доста по-високите цени за наемане на коуъркинг пространство с това, че всяка компания, когато желае да има еластичност, би трябвало да си заплати за нея. „ Когато си купувате билет за пътешестване с отворена дата, вие заплащате по-голяма сума, с цел да можете да бъдете гъвкави. Същото вършат и фирмите “, добави Попов./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР