Освен пораженията във Враца, ураганният вятър, който вилнее от 2

...
Освен пораженията във Враца, ураганният вятър, който вилнее от 2
Коментари Харесай

Над 15 села останаха без ток заради ураганния вятър във Врачанско

Освен провалите във Враца, ураганният вятър, който вилнее от 2 денонощия над града с над 130 км в час, нанесе вреди и в обитаемоте места. Над 15 е броят на селата, в които електрозахранването беше прекратено отчасти или напълно. По тази причина бедственото състояние беше разширено и обхвана, с изключение на града и селата. Община Враца е алармирала електроразпределителното сдружение, което е заело всичките си екипи и работи по възобновяване на електрозахранването. Уверението е до 20 ч. на всички места да бъде възобновено зареждането, заяви. 

В огромна част от селата край Враца има паднали дървета и стълбове на уличното осветяване , както и повредени къщи и постройки.

Стотици са сигналите, подадени от жители. Екипите са разпределени на групи, продължава премахването на изкоренени дървета, счупени клони, повредени рекламни табели и пътни знаци, оградни уреди и развалени съдове за битови боклуци.

От Община Враца приканиха жителите, представителите на спортни клубове и организации, които имат опция и предпочитание, да окажат подпомагане на чиновниците на БКС като съберат паднали клони, ламарини и всевъзможни предмети от предблоковите пространства и ги оставят до контейнерите за боклук.

Сутринта на влизане във Враца трен от Видин за София се удари в дърво , паднало на релсите, вследствие на което беше прекратена контактната мрежа, а трафикът на влакове беше прекратен за часове. При случая беше ранена леко една пътничка.

Край мездренското село Ослен Криводол през днешния ден към 14 часа избухна огромен пожар, който с помощта на доброволци и локалната пожарна беше овладян. Изгорели са десетки декари ливади, само че огънят не е минал към боровите насаждения. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР