Освен по плажовете, хората търсят лятна прохлада и в планината.

...
Освен по плажовете, хората търсят лятна прохлада и в планината.
Коментари Харесай

И това го има, но при почивка в планината: Кашкавал пане със зелева салата срещу 9 лева и бира за 4 лева

Освен по плажовете, хората търсят лятна хладина и в планината. А у нас има десетки места, където можем да намерим успокоение, чист въздух и допустими цени. 

В България има към 400 хижи и места за настаняване в планинските региони. В групите за планинари в обществените мрежи гости споделят усещания както от изискванията в местата за настаняване в планините, по този начин и от цените на предлаганите услуги. Подробен лист се поддържа и актуализира от групата TarnovoRuns - Движение и здраве за всеки. 

Правим обзор на някои от най-популярните и налични хижи в българските планини - какви са цените за нощувка и какви улеснения оферират: 

Хижата се намира в Пирин, а към нея се намират голям брой планински забележителности. От нея се разкрива панорама и към скалния феномен “Стъпалата ". Цената за стая със хигиеничен възел е 30 лева Възможно е да се наложи предплащане на 50% капаро месец преди датата на резервацията. Хижа " Яворов " разполага със 70 места - 6 двойни стаи със личен хигиеничен възел и сателитна телевизия, 1 апартамент, 4 тройни стаи без хигиеничен възел и общи стаи. 

Намира се на 1520 м надморска височина. Разполага с 60 места и вътрешна тоалетна. Цените на ястия като  фасул и леща са към 5 лева, гъбена чорба - 6 лева, домашно кюфте 3.50 лева Стаите са общи, цената за нощувка е 25 лева Не е разрешено визитата с кучета, къмпингуването е позволено. 

Разположена е наоколо до естествения феномен Седемте Рилски езера, среща се на брега на едно от тях - Рибното езеро, на към 2000 м надморска височина. Хижата предлага положителни условия за настаняване и изхранване, а потенциалът е 92 места. До нея се стига с въжен превоз (може и пеша), а от там нагоре туристите поемат по маршрут, обикалящ всички езера. Цената за нощувка в двойна стая е 30 лева Цените на съществени питиета и ястия са: Кока-кола - 4.50 лева, бира - 4 лева, омлет - 8 лева, кашкавал пане със зелева салата - 9 лева

Разположена е на 1960 м н.в. в долината на река Мальовица, а капацитеът е 85 места. Цената на нощувката е 30 лева в обща стая с 8 кревати, 4 от които двуетажни. Двойна стая е на цена от 35 лева Бунгало за двама коства 70 лева за нощувка. Супите са по 4-5 лева, а кюфтетата - 2.50 лева Шопската салата е на цена от 8.50 лева, а омлетът - към 4-5 лева. 

Намира се на 950 м надморска височина, на границата сред Троянска и Калоферска планина. Капацитетът й е 57 места с външни санитарни възли и бани. Разполага с туристическа трапезария, кухня и бюфет. Цената за нощувка е 25 лева Кафето е 2 лева Бири и безалкохолни костват по 4 лева Различните типове супи са по 4-5 лева, а салатите 4-6 лева Кебапчетата и кюфтетата на скара са по 3 лева, домашни пържено картофи - 5 лева, а десертите (торти, палачинки) - 5 лева  

Независимо от това къде решите да отседнете, би трябвало да имате поради спазването на някои съществени правила за сигурност - подобаваща екипировка, включваща комфортна и непромокаема връхна дреха, информация за компликациите и особеностите на маршрута, мобилен телефон с изцяло заредена батерия, написа businessnovinite.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР